One Step Away from the Deep (MechWarrior)

From Karriviki

Kesäkuun toinen päivä, vuonna 3018. Pudotusalukset Marauder I ja Marauder II ovat juuri poistuneet hyppyalus Rapierin lähivalvonnan piiristä. Evards' Sacrifice on pelkkä ComStarin majakan radiosignaali pimessä, usean päivän polton päässä jopa nyt kun pudotusalusten kiihdytys on 1.2 G:tä. Kun saavumme perille, meitä odottaa armoton taistelu pahamaineisten, kunniattomien piraattien kanssa. Komppanian jokainen soturi makaa punkassaan silmät auki, tietoisena kiihdytyksen voimasta ja siitä, että olemme menossa kirjaimellisesti asuttamattomaan avaruuteen, jäätävälle kivelle, jota vai piraattien kaltaiset hylkiöt voisivat pitää kotinaan. Planeetalla ei käytännössä ole asutusta, eikä ainakaan mitään tai ketään joka pystyisi kiipeämään painovoimakuilusta ylös. Ne harvat ihmiset, joita kivellä väitetään asuvan eivät todennäköisesti ole koskaan edes kuvitelleet pääsevänsä avaruuteen. Täällä ei ole turvaa. Tältä taistelukentältä ei voi kävellä kotiin. Välillä mietimme mitä järkeä on rynnistää murskaavalla poltolla kohti tuollaista paikkaa. Eikö kadotukseen olisi hitaampaa reittiä?


"Almost Lost Jump Way" aka "Dusty Nine" aka "Dirty Forty"


Sota Magistracy of Canopuksen ja Taurian Concordantin välillä päättyi jo vuonna 2814, mutta sodan jäljiltä näiden kahden reunavaltion väliin jäi Rimward Reach, alue joka ei kuulu kenellekään. Aivan alueen kaukaisimmassa ääripäässä Maasta katsottuna sijaitsee yhdeksän järjestelmän läpi neljässäkymmenessä päivässä (optimaalisella vauhdilla ilman pysähdyksiä) kulkeva hyppyreitti, joka yhdistää Magistracy of Canopuksen ja Taurian Concordantin kaukaisimmat maailmat toisiinsa. Tämä hyppyretti on myös Syvän Periferian raja ja tunnettu salakuljettajien ja piraattien käyttämä reitti, jonka varrelle matkahistoriansa ja lastimanifestinsa voi helposti kadottaa jopa ilman, että se on matkan varsinainen tarkoitus. Reitin varrella olevista itsenäisistä maailmoista nimittäin vain seitsemän on varsinaisesti asutettuja ja näistäkin vain kolmella (Fronc, Gaucin ja Independence) on riittävä kyky ylläpitää minkäänlaista itsenäistä puolustusta ja kiertoratavalvontaa.

Hyppyreitti haarautuu Chandanin ja Independencen välillä kahdelle eri reitille. Mantharakan synkkä kaivosplaneetta on hädin tuskin asutettu ja vaarallisen maailman maineessa, mutta se on myöskin tunnettu hyppyreittien risteyspaikka, josta on hyvät yhteydet useisiin hyppyreitteihin Taurian Konkordantin, Kanopuksen Magistraatin ja useiden itsenäisten maailmojen suuntaan. McEvans' Sacrifice taas on kuollut, jäätävä kivi joka on todellakin yhden askeleen päässä syvästä periferiasta.

Hyppyaluksia

Rapier

Invader-luokan hyppyalus. Liikennöi (virallisesti) Magistracy of Canopuksen ja McEvans' Sacrificen välillä reittiä Balawat – Addasar – Fronc – Chandan – McEvans' Sacrifice – Independence. Liikennöi (yleensä) vakioaikataulun mukaisesti, mutta välillä matkaan tulee muutoksia ja viivytyksiä, joita ei erikseen korvata tai selitetä. Hyppyaluksella on liikennöintikielto Taurian Concordantin avaruudessa, koska sen väitetään kuljettaneen Taurian Concordantille "vihamielisiä taistelumuodostelmia".

Stiletto

Invader-luokan hyppyalus. Liikennöi Portlandin ja McEvans' Sacrificen välillä reittiä Portland – Tiverton – Independence – McEvans' Sacrifice erillisen sopimuksen ja sovitun aikataulun mukaisesti. Hyppyaluksen kapteeni David Savina ja ensimmäinen perämies Davida Savina ovat virallisesti etsintäkuulutettuja sekä Magistracy of Canopuksen, että Taurian Concordantin avaruudessa "rikollisten tahojen kanssa seurustelusta, tullimääräysten rikkomisesta, joukkotuhoaseiden kuljettamisesta asutussa avaruudessa, yrityksestä kiertää ComStarin viestintämääräyksiä ja yrityksestä rikkoa ComStarin viestiliikennemonopoli". Molemmat on tuomittu kuolemaan Terran alueella poissaolevina.

Leaper

Merchant-luokan hyppyalus. JumpShip joka liikennöi reittiä Independence – Portland – Tarragona – Peratallada – Gaucin säännöllisen aikataulun mukaisesti. Alus on edelleen rekisteröity Magistracy of Canopuksen asevoimille nimellä Red Queen ja sitä on kaivattu henkilöstön taistelukelpoisuuden määräaikaiseen arviointiin vuodesta 2815 saakka. Tiettävästi alkuperäisestä henkilöstöstä kukaan ei ole enää elossa arvioinnin suorittamista varten, mutta aluksen nykyinen miehistö ei tiettävästi halua näyttäytyä Magistracy of Canopuksen hallinnoimassa avaruudessa selvittääkseen asiaa.

Deep Voyager

Scout-luokan hyppyalus. Liikennöi epäsäännöllisin välein reittiä Skyfog - Fronc – Chandan – McEvans' Sacrifice – Independence – Portland – Tarragona – Peratallada – Gaucin. Alus kuljettaa pääasiallisesti vuonna 2959 perustetun ComStar Exploration Corpsin kuljetuksia sekä itsenäisiä tutkijoita ja tiedemiehiä Gauciniin ja Skyfogiin. Alus on liikennöintikiellossa Magistracy of Canopuksen avaruudessa, koska Magistracy of Canopus pitää edelleen Skyfogia omana alueenaan ja kiistää Exploration Corpsin luokittelun, jonka mukaan kyseessä olisi hylätty maailma.

Nebula Princess

Tramp-luokan hyppyalus. Alus liikennöi melko säännöllisin välein reittiä Balwat - Addasar - Fronc – Chandan – Mantharaka – Independence – Portland – Tarragona – Peratallada – Gaucin - Argos - Mystras. Tiettävästi ainoa reitillä liikennöivä hyppyalus, joka liikkuu sekä Magistracy of Canopuksen, että Taurian Concordantin avaruudessa.

Pudotusaluksia


Wild Maiko

Union-luokan dropship, jonka omistaa Yakuza. Ainakin pääosin. Osa laskuista on maksettu. Korot on kauheat. Miehistö, yhteensä yksitoista henkeä, on alivahvuinen. Wild Maikon kapteenina toimii Mizuki ”White Moon” Rajo ja kotisatamana virallisesti Tiverton. Wild Maikolla on pitkäaikainen sopimus molempien McEvans' Sacrificen kautta kulkevien JumpShippien kanssa Chandanista Portlandiin välillä erinäisistä eduista vesi-, ruoka- ja lääkintähuollon, sekä lastin säilytyksen osalta. Nämä sopimukset ovat Mizukin tärkeintä valuuttaa neuvotteluissa piraattien, rikollisten ja palkkasoturien kanssa.

Aluksen varustukseen kuuluu kaksi (2) SB-27 Sabre luokan kevyttä aerospace -hävittäjää. Kummallekaan ei tällä hetkellä ole koulutettua kuskia, joten aluksen miehistöstä ne jotka osaavat yleensäkään operoida kyseisiä hävittäjiä eivät halua lentää muualla kuin painottomassa ulkoavaruudessa tai korkealla kiertoradalla.

Komainu

Muunneltu Lion-luokan dropship. Alus kykenee kuljettamaan kahdeksan (8) taistelumechiä, joille on kaksi lastausovea. Tämän lisäksi käytössä on kaksi lastiosastoa joilla on omat lastausramppinsa. Aluksella on pitkäaikainen yhteistyö- ja saaliinjakosopimus Kitsunen kanssa ja nämä kaksi dropshippiä operoivat usein yhdessä siten, että Kitsune suojaa Komainun toimiessa varsinaisena kuljetus- ja rynnäkköaluksena.

Aluksen aseistuksena on 18 large laseria, 18 medium laseria, 6 LRM-20 ja 6 LRM-15 laukaisinta. Suojana on 11 kappaletta nykyisin los-techiä olevia ohjuksentorjuntayksiköitä.

Kitsune

Trojan-luokan dropship, jossa on tilaa kuudelle matkustajalle ja 1500 tonnille lastia. Aluksella on pitkäaikainen yhteistyö- ja saaliinjakosopimus Komainun kanssa ja nämä kaksi dropshippiä operoivat usein yhdessä siten, että Kitsune suojaa Komainun toimiessa varsinaisena kuljetus- ja rynnäkköaluksena.

Aluksen varustukseen kuuluu kaksi (2) SPR-H5 Sparrowhawk luokan kevyttä aerospace -hävittäjää, joille on koulutetut pilotit, jotka ovat valmiita operoimaan hävittäjiään myös ilmakehässä.

Matkustusajat


Planeettojen väliset optimaaliset matkustusajat huomioiden hyppyalusten ja pudotusalusten välinen telakoituminen, hyppy, mahdollinen hyppyalusten vaihto normaali vuoroväleillä ja pudotusalusten normaali 0.9 - 1.0 G:n poltto hyppypisteen ja kiertoradan välillä. Aikatauluviivytyksiä tai pysähdyksiä ei ole huomioitu.

Fronc Chandan Mantharaka McEvans' Independence Tiverton Portland Tarragona Peratallada Gaucin
Fronc - 14 18 19 22 24 27 35 38 40
Chandan 14 - 10 11 14 16 19 27 30 32
Mantharaka 18 10 - 12 12 14 17 25 28 30
McEvans' 19 11 12 - 13 15 18 26 29 31
Independence 22 14 12 13 - 12 15 23 26 28
Tiverton 24 16 14 15 12 - 11 19 22 24
Portland 27 19 17 18 12 11 - 16 19 21
Tarragona 35 27 25 26 23 19 16 - 21 23
Peratallada 38 30 28 29 26 22 19 21 - 20
Gaucin 40 32 30 31 28 24 21 23 20 -ComStar viestiverkosto


ComStarin viestiverkoston kattavuus alueella on heikko. Hyperpulssigeneraattoriasemat löytyvät vain Froncilta, Independenceltä, Tivertonista ja Gaucinilta. Kaikki viestiliikenne kulkee B-asemaverkon kautta ja pitkien etäisyyksien vuoksi viestit Froncilta Taurian suuntaan ja Gaucinilta Magistracyn suuntaan kiertävät pitkän välitysketjun kautta. ComStar toimittaa viestejä myös planeetoille, joilla ei ole HPG yhteyttä, mutta nämä viestit toimitetaan ComStarin pienillä kuriirialuksilla lähimmältä HPG asemalta. Yhdelläkään planeetalla, jossa ei ole HPG:tä, ei myöskään ole yhteistä, ComStarin turvallisuusvaatimukset täyttämää tiedonsiirtoverkkoa, joten ComStarin kuriirisukkulat hakemaan ja toimittamaan viestit henkilökohtaisesti.

Suluissa ilmoitetuilla väleillä ei ole säännöllistä ComStarin kuriirisukkulaliikennettä. ComStar suostuu toimittamaan viestejä näillekin yhteysväleille (suurta korvausta vastaan), mutta viestin lähettäminen ilman ComStarin läsnäoloa planeetalta muualle on mahdotonta suoraan.

Fronc Chandan Mantharaka McEvans' Independence Tiverton Portland Tarragona Peratallada Gaucin
Fronc - 14 18 (19) 10 12 23 (31) (34) 24
Chandan 14 - 10 - 14 16 - - - 28
Mantharaka 18 10 - - 12 14 - - - 30
McEvans' (19) - - - (13) (15) - - - (27)
Independence 10 14 12 (13) - 2 13 (21) (24) 14
Tiverton 12 16 14 (15) 2 - 11 (19) (22) 12
Portland 23 - - - 13 11 - - - 21
Tarragona (31) - - - (21) (19) - - - (23)
Peratallada (34) - - - (24) (22) - - - (20)
Gaucin 24 28 30 (27) 14 12 21 (23) (20) -Rahatalous

Vuonna 2623 perustettu Star Leaguen Dollari oli ensimmäinen yhteinen valuutta ja sen arvo oli sidottu Star Leaguen hallussa oleviin germanium varastoihin. Perimyssodat kuitenkin hajottivat tämän järjestelmän, sillä sotatuotanto söi germanium-varastot ja inflaatio alkoi syödä valuutan arvoa. Vuoden 2823 Steinerin Hovin talousuudistuksesta lähtien perimyshuoineiden, ja myöhemmin myös muutamien periferian valtioiden hovien, painattaman rahan arvo on ollut sidottuna veteen. Teknisesti ottaen ei mihin tahansa veteen, vaan tislattuun H2O veteen, jossa vetyatomeista korkeintaan 0.02% (eli 200 per miljoona) on deuteriumia. Tämä on olennainen ero, sillä planeettojen meristä nostettu tai jääasteroideista louhittu vesi on lähes poikkeuksetta liian suolaista tai liian raskasta käytettäväksi ihmisten ja kotieläinten juomavetenä tai viljelykasvien kasteluvetenä ja vaatii ensin puhdistusta tai erottelua. Vuoteen 3000 mennessä kaikki suuret valuutat ovat luopuneet vesikannasta, mutta periferiassa germamium ja tislattu 200/M -vesi ovat edelleen käytettyjä valuutan arvon mittoja.

Vuonna 2835 perustettu Comstarin valuutta poikkeaa kaikista huoneiden omista valuutoista siinä, että se on ollut heti perustamisestaan lähtien sidottu puhtaasti Comstarin palveluksiin. Käytännössä kaikkien Comstarin palveluiden hinnasto on ilmoitettuna C-Billeissä ("krediitteinä") ja asemapaikkakohtaisesti vakioitu, kun taas muiden valuuttojen vaihtoarvo suhteessa C-Billeihin on muuttuva. Kyse on käytännössä Comstarin monopolin luomasta poikkeavasta tilanteesta, jota korostaa se, että Comstar ei itse ota vastaan eikä vaihda valuuttaa, kuin keskuspankkien kautta.

Rimward Reachin alueella neljä valuuttaa ovat vapaasti vaihdettavissa kaikilla planeetoilla ja niillä voi maksaa (elektronisesti tai käteisrahana) useimmilla planeetoilla. Nämä ovat:

 • Comstarin krediitti (C-Bill)
 • Free World Leaguen eagle
 • Magistraatin dollari
 • Taurian bull

Edellä mainittujen lisäksi melko yleisesti, mutta vain käteismuodossa, hyväksyttyjä ja vaihdettuja valuuttoja ovat:

 • Kapellan yuan
 • Kombinaatin ryu
 • Froncin, Gaucinin ja Independencen hallitusten vesiobligaatiot
 • Herotituksen pelimerkit

Käteisrahan käytännöt vaihtelevat Comstarin krediittiä painetaan vain 1, 5, 10, 50 ja 100 krediitin "lastuina". Kaikkia perimyshuoneiden valuuttoja, magistraatin dollaria ja Taurian bullia painetaan yhden yksikön ja suurempina seteleinä, sekä lisäksi alle yhden yksikön kolikoina. Gaucinin vesiobligaatiot ovat painettuja kolikoita jotka vastaavat 0.01, 0.05, 0.1, 0.25, 0.5, 1 ja 5 bullia. Independencen vesiobligaatiot ovat eaglen arvoon sidottuja lastuja, joita voidaan painaa automaattisissa vaihtokoneissa mille tahansa arvolle 0.01 ja 999.99 eaglen välillä. Froncin vesiobligaatiot painetaan rutiininomaisesti vastaamaan samanaikaisesti 10, 100, 200 tai 500 dollaria ja bullia. Froncin vesiobligaatioiden vaihtokeinottelu on lähes kaikkialla pyritty estämään vaatimalla suuremmissa ostoksissa vaihtokuitin, josta näkyy millä valuutalla ja milloin obligaatiot on ostettu. Herotituksen kasinoiden pelimerkit puolestaan on kirjoitettu Magistraatin dollareiksi ja niitä on jaossa 1, 5, 8, 10, 50, 88, 100, 500, 888, 1 000, 5 000, 10 000, 50 000 ja 100 000 dollarille. 1 000 dollarin arvoisten tai arvokkaampien pelimerkkien myynti on useissa maailmoissa säädeltyä.

Valuuttojen vaihtokurssit heilahtelevat voimakkaasti. Viikoittainen muutos B-luokan HPG-asemien viestintä piirissä on 10% luokkaa suuntaansa. HPG-verkoston ulkopuolella vaihtokurssi saattaa hyvinkin vaihdella 20-30% suuntaansa, mikäli kyseinen valuutta hyväksytään yleensäkään. Keskimääräinen vaihtokurssi valuutasta toiseen on:

krediittiä eaglea dollaria bullia yuania ryua
yksi (1) krediitti 1.00 1.43 7.69 5.00 2.00 1.25
yksi (1) eagle 0.70 1.00 5.38 3.50 1.40 0.88
yksi (1) dollari 0.13 0.19 1.00 0.65 0.26 0.16
yksi (1) bull 0.20 0.29 1.54 1.00 0.40 0.25
yksi (1) yuan 0.50 0.71 3.85 2.50 1.00 0.63
yksi (1) ryu 0.80 1.14 6.15 4.00 1.60 1.00Planeetat

Alueen näennäisesti itsenäisistä kymmenestä planeetasta vain kolme, Fronc, Gaucin ja Independence, ovat tosiasiallisesti itsenäisiä ja kykeneviä puolustamaan omaa aluettaan. Tarragona on piraattimaailma ja Tiverton järjestäytyneen rikollisuuden kontrolloima "banaanitasavalta". Mantharaka, Chandan, Peratallada ja McEvans' Sacrifice pääosin hylättyä ja asumatonta autiomaata. Portland puolestaan on jäätyneen konfliktin vuoksi kahden Periferian suurvaltion pysyvässä saarrossa.

Fronc ja Independence ovat alueellisen politiikan merkittävimmät valtiot. Alueella vaikuttavia merkittäviä ulkopuolisia valtiollisia toimijoita ovat Free Worlds Leaguen Stewart Commonwealth, Magistracy of Canopus ja Taurian Concordant. Ylikansallisia, suuria pelaajia ovat Corean Enterprices, Ceres Metals, Vandeberg Mechanized Industries ja Majesty Metals and Manufacturing -yhtiöt. Rikollisista toimijoista suurin on Yakuza, joka on mukana laajalti avaruuskuljetuksissa.

Chandan

Itsenäinen maailma, diplomaattiset suhteet Free Worlds Leaguen ja Magistracy of Canopuksen kanssa.

Planet information
Name Chandan
System position 6th
Jump point
distance
5.48 days (K0V star)
Moons None
Day length 23
Surface gravity 0.71
Atmospheric pressure Very low (Tainted atmosphere)
Equatorial temperature -13° C (Cold)
Surface water 0%
Highest native life Microscopic
Population 100 000
Founded 2749
Socio-Industrial Levels C-D-C-C-F
HPG (Representative) NoneKylmä, kivinen maailma, jonka ilma on pölyn ja tuhkan tukehduttama jatkuvan vulkaanisen toiminnan vuoksi. Paikalliset asuvat suljetuissa kuvuissa ja työskentelevät joko kaivostoiminnassa tai tutkimuslaitoksissa, joissa tutkitaan paikallisia silikoni-pohjaisia elämänmuotoja. Planeetan väkiluku on arviolta 100 000 henkeä, josta noin 10% asuu ja työskentelee Stewart Commonwealthin (Free Worlds League) rahoittamassa tutkimuslaitoksessa ja loput Chandan Metals korporaatioentiteetin hallinnoimassa kaivos- ja jalostustoiminnassa. Hallituksen muodostaa Chandan Metalsin ja tutkimuslaitoksen vuorovuosittain nimittämästä pääministeristä, kolmesta neuvonantajasta (Corean Enterprises, Magistracy of Canopuksen ja Stewart Commonwealthin edustustojen nimittämät), sekä puolustusministeristä, joka valitaan avoimella kansanäänestyksellä. Puolustusministerinä toimii tällä hetkellä Metalworks Security Companyn komentajan Alessandra Graafin nuori tytär Tess Graaf, joka on siirtokunnan seuratuin julkisuuden henkilö Chandan Metalsin ikiaikaisen opettajan, messias Fabulous Hartonon ohella.

Stewart Commonwealthin muutamien sukujen vaikutusvalta Chandanin maailmassa on suuri, sillä he hallitsevat tutkimustoiminnan ja hallituspaikkojen lisäksi myös Corean Enterprisesia, joka puolestaan on Chandan Metalsin osakkeenomistaja ja tärkein asiakas. Käytännössä jos sukunimet Graaf, Groot, Haas ja Haar toistuvat hallituksen entisiä tai nykyisiä jäseniä lueteltaessa hyvin usein. Toinen valtablokki ovat Hartonon suku, joka omistaa Chandan Metalsin ja jolla on suhteet Magistracy of Canopukseen. Chandan Metals ei ole pelkästään yhtiö, vaan se on myös herätyskristillinen uskonto ja säätiö, jonka toiminta keskittyy "ihmiskunnan henkiseen kehitykseen". Tämän kummallisen korporaatioentiteetin sydämessä on yhtiön hallituksen muodostavat "opetuslapset", jotka ovat samalla myös uskonnon vanhimpia ja "henkisen kehityksen valmentajia".

Chandanin asevoimat muodostuvat käytännössä kolmesta komponentista: Hallituksen maksamat ulkoistetut mechijoukot (Metalworks Security Company), Corean Enterprisesin rahoittama Marechaussee Colonial ja Chandan Metalsin rahoittama Chandan Army of Faith. Marechaussee Colonial on pääosin Stewart Commonwealthin alueelta kotoisin olevista asevoimien veteraaneista koottu vartiosto, joka toimii siirtokunnan poliisina ja suojaa tutkimuslaitoksia ja hallituksen toimintaa. Chandan Army of Faith on Chandan Metals korporaatioentiteetin lojaaleista työntekijöistä kokoama kansanarmeija.

Fronc

Itsenäinen maailma, diplomaattiset suhteet Free World Leaguen ja Magistracy of Canopuksen kanssa.

Planet information
Name Fronc
System position 5th
Jump point
distance
7.96 days (G4V star)
Moons 3 (Orleans, Stafford, Oswaltt)
Day length 36
Surface gravity 1.00
Atmospheric pressure Standard (Breathable)
Equatorial temperature 35° C (Arid)
Surface water 41%
Highest native life Vascular plant, reptilian
Population 675,400,000
Founded 2671
Socio-Industrial Levels C-C-C-C-C
HPG (Representative) BFronc on alueen väkirikkain planeetta ja asutettu samaan aikaan sekä Magistracy of Canopuksen, että Taurian Concordantin toimesta. Kahden siirtokunnan välillä vallitsee hauras rauha, jota terrorismi, paikalliset pienet sodat ja kuumana käyvä poliittinen tilanne koettelee. Paradison kaupunki, joka toimii Froncin hallinnollisena keskuksena ja ainoana avoimena avaruussatamana, on kohtalaisen rauhallinen etnisesti jakautuneiden korttelien välisiä ajoittaisia yhteenottoja lukuun ottamatta. Paradison ulkopuolella teollisuuslaitosten ja kaivosten ympärille rakentuneet pienemmät kaupungit ja suuret farmit jakautuvat selkeästi Magistracyn tai Taurian kannattajiin ja ovat siten alttiina vastapuolen hyökkäyksille. Syvät meret ja joet jakavat Froncin maamassat kolmeen alueeseen: Vapauden Kehään, Agra Primoon ja Gopheriin.

Suurin osa Froncin asukkaista työskentelee joko maanviljelyksessä, kaivostoiminnassa ja raskaassa teollisuudessa. Fronc tuottaa vientiin viljakasvien lisäksi metallisia puolivalmisteita ja erilaisia koneiden osia. Pääosa raskaasta teollisuudesta sijaitsee Vapauden Kehällä muutaman sadan kilometrin säteellä Paradisosta. Agra Primo on laajoista aroistaan tunnettua maanviljelysaluetta ja Taurian Concordantin siirtokunnan ydinaluetta. Gopher puolestaan on etelässä sijaitseva karu ja kylmä alue, jonne Magistracyn siirtokunta on perustanut lukuisia tuottavia kaivoksia. Paradison väkiluku on nykyisin yli 100 miljoonaa ja sen lähialueilla Vapauden Kehällä asuu pääosa planeetan asukkaista (noin 400 miljoonaa Paradison asukkaat mukaan lukien). Seuraavaksi väkirikkain alue on Agra Primo (noin 200 miljoonaa). Gopherin väkiluku on noin 70 miljoonaa.

Froncin hallituksella on oma armeijansa, Fronc Militia, joka on perustettu suojaamaan planeettaa ulkopuolisilta piraattien tai valloittajien hyökkäyksiltä. Fronc Militian runkona toimii Fronc Aerospace Corps, jonka käytössä olevat avaruushävittäjät ja taistelualukset pystyvät tehokkaasti suojaamaan Froncin kiertoradan. Tämän lisäksi Froncissa toimii kaksi muuta virallista aseellista muodostelmaa, Fronc Republic Armored Police (FRAP), joka on käytännössä Magistracy of Canopuksen siirtokunnan oma armeija ja Zone Watch (ZW), joka on Taurian Concordantin siirtokunnan oma itsepuolustusjoukko. Edellä mainittujen lisäksi maailmassa toimii useita epävirallisia militioita ja terroristi-organisaatioita, joista merkittävimmät ovat Fronc Protection Squad (FPS), Fronc People's Militia (FPM), Fronc Liberation Army (FLA), Taurian National Militia (TNM) ja People's Militia of Fronc (PMF).

Viime vuosina uusi poliittinen liike Froncin siirtokuntien yhdistymiseksi on alkanut saada jalansijaa planeetalla. Tämä on kiihdyttänyt epävirallisten militioiden ja terroristien toimintaa ja on epäiltävissä, että osaa näistä rahoitetaan Spenceriltä, Independenceltä ja Rockwellawanista käsin. Nämä kolme itsenäistä planeettaa tiedostavat sen, että yhdistyneellä Froncilla olisi riittävä väestöpohja ja teollinen kapasiteetti nousta alueen ainoaksi hallitsevaksi tahoksi ja siten uhata pienempien lähiplaneettojen itsenäisyyttä.

Gaucin

Itsenäinen maailma, diplomaattiset suhteet Magistracy of Canopuksen ja Taurian Concordantin kanssa.

Planet information
Name Gaucin
System position 4th
Jump point
distance
7.47 days (G5V star)
Moons 1 (Lunella)
Day length 29
Surface gravity 1.03
Atmospheric pressure Standard (Breathable)
Equatorial temperature 22° C (Terran)
Surface water 82%
Highest native life Flowering plant, mammal
Population 82,000,000
Founded 2699
Socio-Industrial Levels D-D-C-C-B
HPG (Representative) BGaucin on maan kaltainen planeetta, jonka asutus on keskittynyt eteläiselle suurelle mantereelle, jota peittävät laajat arot ja ylänköjen metsäalueet. Planeetalla on kolme toimivaa avaruussatamaa, joiden ympärillä ovat myös suurimmat kaupungit. Pääkaupungissa Pueblo Blancossa asuu vain 320 000 ihmistä ja muut kaupungit ovat tätä pienempiä, suurimman osan väestöstä asuessa pienissä maaseutuyhteisöissä laajalle alueelle levittäytyneenä. Gaucin on monin osin täysin omavarainen ja teknologian taso on matala. Pääosa väestöstä elää hyvin yksinkertaista elämää. Planeetan talous perustuu laajalle elintarviketuotannolle ja Gaucinilaisia elintarvikkeita viedään Taurian Concordantin lisäksi myös Froncille.

Elintarviketuotannon tärkein raaka-aine on geneettisesti muunneltu Gaucinin Karju, paikallinen elämänmuoto, jota ensimmäiset siirtolaiset jalostivat proteiinin lähteeksi. Gaucinin Karjun villi muoto on nelijalkainen, villisikaa muistuttava, hiukan ihmistä suurempi tasalämpöinen pussieläin. Geneettisesti muokatun Karjun erottaa villistä muodosta muun muassa massiivisemmista takaraajoistaan, matalammasta kävelystä ja painosta. Aikuinen muokattu Karju voi painaa jopa 300 kiloa. Vapaana laiduntavat villit Karjulaumat kommunikoivat monimutkaisten "tanssien" kautta ja jotkut tutkijat pitävät Karjuja mahdollisesti älyllisenä elämänmuotona. Tämä ei estä gaucinilaisia surmaamasta satoja tuhansia Karjuja kaksi kertaa vuodessa järjestettävissä Harvennuksissa.

Gaucin on itsenäinen planeetta, jota hallitsee kaksikamarinen edustajanhuone ja kahdeksaksi vuodeksi kerrallaan valittavat presidentti. Planeetan asevoimiin kuuluu kolme ratsuväkirykmenttiä, kussakin kaksi panssarivaunupataljoonaa ja kaksi moottoroitua jalkaväkipataljoonaa, ja hävittäjäpataljoona, joka koostuu kahdesta ilmakehässä toimivasta ja yhdestä avaruushävittäjäkomppaniasta. Kalusto- ja aseistus on pääosin vanhaa ja tekniikaltaan yksinkertaista. Suurin osa ajoneuvoista on yksinkertaisia polttomoottoriajoneuvoja. Ohjus- ja laseraseet ovat harvinaisia ja rykmenttien tiedustelijat ja osa moottoroidusta jalkaväestä käyttävät hevosia siirtymiseen. Armeijan kyvystä puolustaa siirtokuntaa ulkopuolisilta uhilta on esitetty epäilyksiä, mutta toistaiseksi pelkkä hävittäjien määrä ja huolellisesti järjestetty kiertoradan lennonvalvonta on pitänyt piraatit poissa Gaucinilta. Asevoimien tärkein tehtävä onkin puuttua paikallisiin kahnauksiin. Viime aikoina armeija on osallistunut karjuvarkaiden jahtaamiseen ja taisteluihin Oikeutta Karjuille -järjestöä vastaan.

Independence

Itsenäinen maailma, diplomaattiset suhteet Magistracy of Canopuksen ja Taurian Concordantin kanssa.

Planet information
Name Independence
System position 2nd
Jump point
distance
7.01 days (G6V star)
Moons 3
Day length 28
Surface gravity 0.93
Atmospheric pressure Standard (Breathable)
Equatorial temperature 39° C (Tropical)
Surface water 97%
Highest native life Seed plant, crustacean
Population 16 000 000
Founded 2864
Socio-Industrial Levels C-C-D-D-C
HPG (Representative) BElinvoimainen maailma, jota peittävät viidakot, valtameret ja vulkaaniset saaret. Plutokraattinen hallinto pyörittää matkailutoimintaa. Paikallinen väestö noudattaa tiukkaa kastijärjestelmää. Planeetan noin kuudentoista miljoonan hengen väestö on hajaantunut lukuisille saarille, saariryhmille ja keinotekoisille kelluville kaupungeille. Hallintovalta jakaantuu teoriassa koko kansalle monimutkaisen äänioikeusjärjestelmän kautta, jossa äänioikeuteen ja äänen painoarvoon vaikuttaa kiinteän maan omistusten lisäksi verotusluokka ja kastiasema. Käytännössä vaikutusvaltaisimmat tahot ovat kolme tärkeintä maanomistajasukua (Nevin, Starshoot, Justified), kuusi mechsoturisukua (Teuku, Daeng, Puteri, Merican, Munsi, Osman) ja kolme erityisverovapaata sukua (Wang, Gao, Zhao). Yleisesti ottaen hallinto on alirahoitettu ja jatkuvien kansanäänestysten, erityislakiesitysten ja lausuntokierrosten vuoksi täydellisen ylityöllistetty. Virallisen ja tehottomaksi koetun virallisen hallinnon ohella toimii kastijärjestelmään tukeutuva "suurien sukujen hallinto", jossa jokainen asukas kuuluu työnsä, kastinsa ja asuinpaikkansa perusteella yhden tai useamman suvun "suojelukseen".

Independencellä on suurehko armeija omine mechjoukkoineen, sekä se on palkannut Periphery Rangers palkkasoturikomppanian avukseen. Planeetan satelliittiverkosto on laaja ja pääosin hallinnon yhteisomistuksessa, mutta ComStarin maksupolitiikka rajoittaa sen käyttöä merkittävästi muiden, kuin riittävän tehokkaan lähetinkaluston omistavien osalta. Tämä on myös yksi syy miksi valta on keskittynyt mechejä, avaruussatamia ja avaruusaluksia omistaville tahoille. Planeetan kuudestatoistamiljoonasta asukkaasta noin yksitoista miljoonaa kuuluu "nollaykkösiin", eli väkeen jonka äänen painoarvo kansanäänestyksissä on alle yhden. Vertailukohtana mainittakoon, että neljä miljoonaa kuuluu "ykskakkosiin" ja noin 0,8 miljoonaa asukasta on rekisteröimättömiä tai äänioikeuden väliaikaisesti menettäneitä. Loppujen noin 200 000 asukkaan äänien painoarvo on enemmän kuin kaksi. Suurin rekisteröity äänenpaino on tällä hetkellä vanhalla Sir Royale Walter Merican-Starshootilla, jonka äänen laskennallinen painoarvo on noin 348 000.

Vaikka matkailutoiminta hiekkarantoineen, luksushotelleineen ja risteilyaluksineen onkin Independencen ulkopuolella tunnettua ja poliittisesti vaikutusvaltaisimpien sukujen suojeluksessa muodostaa se vain murto-osan planeetan elinkeinosta. Independencen tärkein teollisuudenala on äyriäisten pyydystys ja jalostus. Äyriäisistä jalostetaan lasereiden öljylinsseissä käytettyjä öljyjä (asiakkaina Sterope Defence Industries ja Majesty Metals and Manufacturing), sekä keraamisissa kilvissä käytettäviä piiseoksia (asiakkaina Vandeberg Mechanized Industries ja Majesty Metals and Manufacturing). Äyriäisten pyydystys on riippuvaista navigointi-, kartta- ja kuvauspalveluista. Perinteisesti alaa ovat hallinneet suuret suvut, mutta näiden kilpailijaksi ovat nousseet mustanpörssin välittämien palveluiden avulla toimivat yksityiset ravustuslaivastot.

Mantharaka

Itsenäinen maailma

Planet information
Name Mantharaka
System position 4th
Jump point
distance
5.18 days (K1V star)
Moons None
Day length 138
Surface gravity 0.97
Atmospheric pressure Low (Breathable)
Equatorial temperature 12° C (Cold)
Surface water <1%
Highest native life Algae and moss
Population 320 000
Founded 2842
Socio-Industrial Levels C-C-C-D-D
HPG (Representative) NoneMantharaka on kivinen ja kuiva maailma, jonka pyörimisnopeus on poikkeuksellisen hidas ja jolla ei ole vuodenaikoja. Vajaan viikon pituisen vuorokauden aikana lämpötilan vaihtelut ovat suuret. Yöllä on reilusti pakkasta ja päivällä vaastaavasti toistakymmentä astetta. Avointa vettä on hyvin vähän. Paikalliset sammaleet ja levät keräävät vuorokauden aikana tiivistyvää kosteutta ja hajottavat hiljakseen kiveä ravinnokseen. Paikallinen kaivosteollisuus louhii titaanipitoista malmia suoraan laajoista kalliokentistä ja jalostaa siitä eri titaanilaatuja sisältäviä puolivalmisteita, jotka laivataan valmiina levyinä, lankoina, putkina ja harkkoina eteenpäin.

Matharaka Provisional Administration on minimaalinen hallintoneuvosto, joka hallinnoi Mantharakan pintaa ja myy alueiden käyttöoikeuksia sekä ylläpitää Mathrakan asevoimia. Hallintoneuvoston jäsenet ovat pääsääntöisesti Matharakan titaanin asiakkaina toimivien suuryritysten asettamia tai kaivostyötaustaisia paikallisia. Asevoimat on ulkoistettu palkkasotilaille ja hallintoneuvoston päätöksellä kaikki kaivostoiminnan kannalta olennaiset alueet ovat sotatilaa muistuttavan jatkuvan erityislainsäädännön piirissä. Hallintoneuvoston budjetti toimii asukkaiden yhteisomistuksessa olevan Slow Turtle Mining Foundationin kautta, joka myös tekee muodolliset sopimukset palkkasoturien kanssa. Tarkkaan vartioitujen kaivosalueiden ulkopuolella lainsäädäntö on minimaalista ja poliisivoimia ei käytännössä ole. Suurimpien avaruussatamien yhteydessä kukoistavat ns. "avoimet markkinat", jossa kaikki on myynnissä.

McEvans' Sacrifice

Hylätty maailma

Planet information
Name McEvans' Sacrifice
System position 3nd
Jump point
distance
5.82 days (G9V star)
Moons 1
Day length 37
Surface gravity 0.74
Atmospheric pressure Low (Breathable)
Equatorial temperature -13° C (Arctic)
Surface water 55% (Frozen)
Highest native life None
Population less than 100 000
Founded ??
Socio-Industrial Levels F-F-F-F-C
HPG (Representative) NoneHädin tuskin elinkelpoinen, jäätävä kivi, jossa pieni yhteisö yrittää elää muinaisen ColonyShipin raunioille. McEvans' Sacrificella on runsaasti vettä, mutta se on kaikki sitoutunut planeettaa peittäviin, massiivisiin jäätiköihin. Muinaisen ColonyShipin runkorakenteen alle ja ympärille on rakentunut pieni siirtokuntakaupunki, joka pystyy ruokkimaan itsensä jäätikköön kaivetuissa luolissa olevien vesiviljelmien avulla. Näissä pinnan alaisissa keinojärvissä viljellään leviä, meriheinää, simpukoita ja kylmän veden kalalajeja. Minkäänlaista teollisuutta tai käsityöpajoja monimutkaisempaa tuotantoa ei ole ja ihmiset elävät hyvin primitiivisesti, joskin heillä on käytössään joko alkuperäisen siirtokunta-aluksen tai myöhemmin planeetalla vierailleiden mukana tulleita työkaluja, aseita ja voimanlähteitä. Erityisesti vesiviljelmät ovat täysin riippuvaisia fuusioreaktoreista ja valaisimista, joiden varaosat tulevat planeetan ulkopuolelta.

ComStar ylläpitää planeetan kiertoradalla yhtä tietoliikennesatelliittia ja pieni ComStarin maallikkojen kulttiyhteisö ylläpitää ColonyShipin välitysasemaa. Pääosa siirtokunnan viljelmien fuusireaktorien ja valaisimien varaosista tulee suoraan ComStarilta. Siirtokunnalla ei ole hallitusta, armeijaa tai edes poliisivoimia. Virallisen järjestyksenpidon puuttuessa siirtokuntalaisten välisiä tappoja ja murhia tapahtuu. Osa näistä on pitkään kestäneitä perheiden välisiä verikostojen kierteitä, joiden alkusyyt saattavat olla jo hämärtyneet. Muutaman paikalliset perheklaanit ovat koonneet pieniä aseistettuja ryhmiä suojaamaan omia asuinalueitaan, mutta suuremmat yhteenotot ovat harvinaisia. Pienellä muinaisella tutkimusasemalla ajoittain vierailevaa piraattikomppaniaa lukuun ottamatta raskasta aseistusta ei siirtokunnasta juuri löydy.

Peratallada

Hylätty maailma

Planet information
Name Peratallada
System position 1st
Jump point
distance
13.87 days (F6V star)
Moons None
Day length 19
Surface gravity 1.09
Atmospheric pressure High (Toxic)
Equatorial temperature 58° C (Hot)
Surface water 0%
Highest native life None
Population less than 100 000
Founded 2608
Socio-Industrial Levels F-F-F-F-F
HPG (Representative) NoneAikaisemmin Taurialainen kaivossiirtokunta, tämä maailma saastui käyttökelvottomaksi vain muutamassa vuosisadassa ja hylättiin lopullisesti vuonna 2813. Nykyisin ilmakehä on myrkyllinen ja maailman pinta vulkaanisten repeämävyöhykkeiden halkoma. Vanhan kaivossiirtokunnan jäljiltä Peratalladan pinnalla on edelleen satoja hylättyjä kaivos-, jalostus- ja tehdaslaitoksia, sekä niiden ympärille rakennettuja kaupunkeja. Suuri osa rakennuksista on vuosisatojen kuluessa purettu ryöstelijöiden toimesta ja raunioitunut, mutta planeetalla elää yhä tuntematon määrä ihmisiä, jotka tulevat toimeen purkamalla ja kierrättämällä kaivossiirtokunnalta jälkeen jäänyttä materiaalia. Hallintoa ei ole ja ainoa yhteys planeetan ulkopuolelle ovat ajoittain järjestelmässä vierailevat mainarit, jotka etsivät usein epämääräisten "aarretarinoiden" houkuttelemina kaivossiirtokunnalta jälkeen jääneitä koneita ja jalostamattomia malmivaroja.

Peratalladassa aarteita etsineiden kaivosmiesten mukaan paikallisten elämä raunioissa on vaarallista, karua ja usein lyhyt. He palvovat "Taivaan Jumalia", joiden lähettämiä näkyjä ja viestejä he tulkitsevat Peratalladan kautta kulkevien hyppyalusten lähettämästä telemetriatiedoista ja radiolähetyksistä. Tarinat kertovat kemiallisten saasteiden aiheuttamista kammottavista epämuodostumista ja hurjimpien tarinoiden mukaan planeetan pinnan alla asuu kokonainen albiinomutanttien rotu, joka pysyy elossa syömällä pinnalla asuvia ihmisiä.

Portland

Itsenäinen maailma, diplomaattiset suhteet Magistracy of Canopuksen ja Taurian Concordantin kanssa

Planet information
Name Portland
System position 1st
Jump point
distance
6.19 (G8V star)
Moons None
Day length 23
Surface gravity 0.97
Atmospheric pressure Standard (Breathable)
Equatorial temperature 48° C (Terran)
Surface water 12%
Highest native life Vascular plant, insect
Population 500 000
Founded 2750 and 2882
Socio-Industrial Levels F-F-C-F-C
HPG (Representative) NonePortland autettiin ensimmäisen kerran 2750 Taurian Concordantin toimesta. Portlandiin hyökättiin Taurian-Canopian sodassa vuonna ja paikalliset asukkaat onnistuivat torjumaan Magistracyn hyökkäyksen sissisotaa käymällä, mutta alkuperäinen siirtokunta tuhoutui vuonna 2814 kiertoratapommituksessa ja viimeiset asukkaat evakuoitiin 2822. Alkuperäisten siirtolaisten jälkeläiset ovat yrittäneet uudelleen asuttaa maailmaa vuodesta 2882 alkaen. Uuden sodan pelossa Taurian Concordant kuitenkin kieltäytyi tukemasta uudelleenasutusta ja jopa yritti aktiivisesti estää väkeä lähtemästä. Magistracy of Canopus vastasi eleeseen asettamalla Portlandin laskeutumiskieltoon. Tämä ei lopulta estänyt pientä määrää siirtolaisia uudellenasuttamasta planeettaa. Taurian Concordant ja Magistracy of Canopus asettivat planeetan kiertoradalle "lähetystöt" valvomaan laskeutumiskieltoa. Käytännössä lähetystöt ainoastaan tarkkailevat kiertorataliikennettä ja asettavat sanktioita sitä rikkovien alusten miehistöille. Vuonna 3002 Magistracy of Canopuksen lähetystön tarkkailulennolla ollut sukkula teki pakkolaskun Portlandiin ja paikalliset asukkaat ottivat sukkulan miehistön panttivangeiksi. Magistracy of Canopus lähetti vuonna 3005 vahvennetun mech komppanian pelastamaan panttivankeja, mutta operaatio epäonnistui ja maailmalle levinneiden kuvien takia Magistraatti joutui julistamaan yksikkönsä kapinoineen.

Nykyisin planeetta on itsenäinen ja pitkälti omavaraistaloudessa. Viime aikoina ruokaa on alettu vähissä määrin viemään myös pois planeetalta, mutta tämä joudutaan tekemään ainakin teoriassa salassa Magistracy of Canopuksen ja Taurian Concordantin vastustuksen takia. Portlandin hallinto muodostuu presidentistä ja laajapohjaisesta eduskunnasta. Presidentin johtama armeija on hyvin vaatimaton (noin 600 henkeä), mutta asukkaat ovat muodostaneet useita "itsepuolustuskomppanioita" suojatakseen asutuksia piraattien hyökkäyksiltä. Viime aikoina armeijan pääasiallisena tehtävänä on ollut suojata hallintoa ja äänestyksiä, sekä avustaa paikallisia poliisilaitoksia näiden taistelussa terroristeiksi luokiteltua transformaatiofeminististä 3S -järjestöä vastaan. Portlandin hallinto on useaan otteeseen yrittänyt aloittaa neuvottelut 3S:n kanssa ja saada nämä mukaan demokraattiseen prosessiin, mutta toistaiseksi kaikki yritykset ovat epäonnistuneet.

Tarragona

Itsenäinen maailma, diplomaattiset suhteet Magistracy of Canopuksen ja Taurian Concordantin kanssa

Planet information
Name Tarragona
System position 2nd
Jump point
distance
8.53 days (G3V star)
Moons None
Day length 186
Surface gravity 1.14
Atmospheric pressure High (Breathable)
Equatorial temperature 38° C (Tropical)
Surface water 55%
Highest native life microscopic
Population less than 100 000
Founded 2982
Socio-Industrial Levels F-F-F-F-F
HPG (Representative) NoneTämä vihamielinen maailma kiertää kaasujättiläistä ja on jatkuvien, voimakkaiden vuorovesivoimien alla. Vuorovesivoimien aiheuttamat maanjäristykset ja myrskyt tekevät planeetan asuttamisesta vaikeaa ja vaarallista. Tästä huolimatta muutamat kovapintaiset uudisasukkaat ovat rakentaneet pysyvän asutuksen raskasmetallien ja radioaktiivisten metallien kaivamisen varaan. Planeetan asutus on keskittynyt syvällä sisämaassa vuoristojen kätköissä oleville ylätasangoille, jotka ovat suojassa valtavilta hyökyaalloilta ja pahimmilta myrskyiltä. Tarragonan ainoita vientituotteita ovat kaivosten tuottama iridium, thorium ja cesium. Lähes kaikki ruoka, työkalut ja muut tarvikkeet tuodaan muualta.

Tarragona on teknisesti itsenäinen maailma, jota hallitsee ruhtinas Tarrasque II. Hänen "hovinsa" suojeluksessa toimivat Vandeberg Mechanized Industriesin ja Majesty Metals and Manufacturingin metallien ostajat. Ruhtinas Tarrasque II:n "armeija" koostuu hovia, ainoaa avaruussatamaa ja kiertoratasatelliitteihin yhteyttä pitävän viestikeskusta suojelevista asemiehistä. Käytännössä hallinto toimii täysin piraattikuningatar Anika "Fox Queen" Vosin armosta ja suojeluksessa sillä kaikki läsnäolevat tahot, Magistraatin ja Taurian liikemiehet mukaan lukien, tiedostavat sen, että Fox Queen voisi halutessaan vallata planeetan lähes ilman vastarintaa. Viestiyhteyksien puuttuessa kestäisi todennäköisesti vuosia ennen kuin kukaan yrittäisi puuttua piraattien toimintaan millään tavoin.

Näissä olosuhteissa Vandeberg ja Majesty Metals ovat hiljaisesti hyväksyneet tilanteen, jossa heidän toimitsijansa käytännössä maksavat Fox Queenille suojelurahaa ruhtinas Tarrasque II:n toimiessa välimiehenä, jonka ansiosta molemmat yritykset voivat tarvittaessa kiistää suorat yhteydet piraatteihin. Merkittäviä määriä Tarrasquelta louhittua cesiumia päätyy myös Ceres Metalsin tehtaisiin. Tämän metallin lähteistä on kaksi kilpailevaa teoriaa, joko Tarrasque II maksaa Fox Queenille suoraan cesiumina, jonka Fox Queen myy mustan pörssin kautta Capellaan tai planeetalla toimii, todennäköisesti Fox Queenin suostumuksella, salainen Ceres Metalsin cesium-kaivos.

Tiverton

Itsenäinen maailma, diplomaattiset suhteet Magistracy of Canopuksen ja Taurian Concordantin kanssa

Planet information
Name Tiverton
System position 4th
Jump point
distance
4.85 days (K2V star)
Moons None
Day length 35
Surface gravity 1.02
Atmospheric pressure Standard (Breathable)
Equatorial temperature 52° C (Tropical)
Surface water 96%
Highest native life Vascular plant, fish
Population 800 000
Founded 2676
Socio-Industrial Levels D-D-C-C-C
HPG (Representative) BTiverton on hedelmällinen planeetta, jonka meristä nousevat vulkaaniset saariketjut täplittävät maailmaa joka puolella. Kalastus ja levänviljely ovat teollisuuden selkäranka, mutta maailma tunnetaan myös järjestäytyneen rikollisuuden ja piratismin tyyssijana. Tivertonin ainoa avoin avaruussatama on Jaquan saaren Jaqua Freeport Area, jonka pääsatama-alue on ComStarin neutraalia vyöhykettä. Pääosa Jaqua Freeport Arean ympäristöstä on toisen perimyssodan aikaisen kaupankäynnin katkon jäljiltä hylättyä ja hiljalleen raunioitunutta vanhaa teollisuuskaupunkia, jossa aikanaan asui lähes viisi miljoonaa ihmistä, mutta jonka väkiluku on nyt enää noin 300 000. Aluetta pitävät hallussa pääosin järjestäytyneen rikollisuuden rahoittamat militiat, mukaan lukien Twisted Demons -piraattikomppania. Jaqua Freeport Arean väestö saa elantonsa pääosin avaruussatamasta tai purkamalla hylättyä kaupunkia pala palalta kierrätysmateriaaleiksi.

Loput planeetan noin 0,8 miljoonan väestöstä asuu pienissä yhden teollisuuslaitoksen, sataman tai muun kohteen ympärille rakennetuissa yhteisöissä, jotka ovat hajautuneet ympäri planeettaa. Levänviljely, kalastus ja kalankasvatus työllistävät suurimman osan väestöä suoraan tai välillisesti. Siinä missä kalat ovat pääosin planeetan oman väestön ruokaa on levänkasvatuksen pääpaino muutamista yksittäisistä levälajikkeista jalostettavissa molekyyliketjuissa, joita käytetään muun muassa muovien, polttoaineiden ja pienessä määrin myöskin myomeerien valmistuksessa. Siinä missä itse kalastus ja kasvatus on raakaa fyysistä työtä, suurin osa teollisuuslaitoksista on pitkälle automatisoituja tehtaita, jotka tuottavat suoraan kaupallisiin tarkoituksiin sopivaa muovihaketta, myomeerilankaa ja biodieseliä.

Tivertonin teollisuus ja muutamat rikkaille tarkoitetut kasinohotellit ovat levittäytyneet pienille saarille, jotka ovat yksityisomistuksessa ja jokaisella on oma yksityinen turvajoukkonsa tai yksityisarmeijansa. Noin 45 mailin päässä Jaqua Freeport Areasta, merellä, sijaitsee keinotekoinen NuNun lauttakaupunki, jossa Tivertonin hallitus, virkamieskoneisto ja suurin osa valtion toiminnoista on sijoitettuna. NuNun kaupungissa on myös kolme varuskuntaa, joista yhdessä toimii Hands of Storm -rykmentti, toisessa Tivertonin Tasavaltalaiskaartin sotilaspoliisiprikaati ja kolmannessa Tivertonin avaruusvoimat. Tivertonin hallitus ylläpitää pientä valtamerilaivastoa ja konventionaalisia ilmavoimia, sekä useita rykmenttejä ilma- ja merikuljetteisia joukkoja lukuisten rikollisjoukkioiden, militioiden ja yksityisarmeijoiden varalta. Hallituksen vallan takeena kuitenkin ovat Tivertonin avaruusvoimien omistamat toisen perimissodan aikaiset satelliitit, jotka kykenevät, ainakin teoriassa, tuhoamaan kokonaisia saaria kiertoradalta käsin. Pelotetta ei ole koskaan kokeiltu ja useat tahot ovat esittäneet epäilyksensä siitä kykenisivätkä avaruusvoimat tosiasiallisesti käyttämään satelliitteja ilman ComStarin henkilökunnan apua.

Mech yksiköt

Alueella tiedetään olevan yhteensä noin 150 mechiä, joista ehkä 120 on tosiasiallisesti toiminnassa. Näistä noin 45 mechiä kuuluu kolmen planeetan (Fronc, Gaucin ja Independence) hallitusten joukoihin, noin 55 mechiä palkkasoturiyksiköihin ja noin 40 mechiä piraattikomppanioihin. Lisäksi alueella tiedetään liikkuvan 4 - 5 yksittäisen mechwarriorin omistamaa ja operoimaa mechiä ja saman verran on yksityisomistuksessa olevia syystä tai toisesta pitkään toimintakyvyttöminä olleita laitteita.

Paikallishallitusten yksiköt

Fronc Militia Armored Regiment

Varuskunnassa kolmeen eri tukikohtaan jaettuna Froncissa

Fronc Militian ainoa raskaasti aseistettu yksikkö, joka sisältää muun muassa muodollisesti komppanian vahvuisen mech-yksikön, joka on muodostettu yhdessä Magistracyn ja Taurian siirtokuntien kanssa. Käytännössä yksikkö on sisäisesti riitainen, poliittisesti epäluotettava ja luovuttanut päivittäisen turvallisuuden ylläpidon palkkasotureille. Se on olemassa lähinnä sen vuoksi, että planeetan hallinto haluaa säilyttää omaa mech-voimaa mahdollisen planeetan ulkopuolisen vallankaappausyrityksen varalta ja neuvotteluvalttina palkkasoturiyksiköiden kanssa. FMAR:n ongelmista kertoo muun muassa se, että sen mechi-komppania on tosiasiallisesti Fronc Republic Armored Policen (FRAP) ESWAT-yksikkö, ilman ilmavoimia ja panssarivaunujen hankintamääräyksessä on rykmentin tankkikalusto rajoitettu tarkoituksellisesti kevyisiin 20 tonnin vaunuihin, mikä käytännössä varmistaa sen, että se on kalustoltaan täysin alivoimainen sekä Magistraatille uskollisen FRAP ESWATin että Taurialle uskollisen Zone Watchin Armored Watchin käyttämiin Froncissa valmistettuihin Vedette ja Hetzer tankkeihin verrattuna.

1st Mech Company

 • HBK-4N Hunchback (50 tons)
 • CRB-20 Crab (50 tons)
 • BJ-1 Blackjack (45 tons)
 • BJ-1 Blackjack (45 tons)


 • WVE-5N Wyvern (45 tons)
 • WVE-5N Wyvern (45 tons)
 • UM-R60 UrbanMech (30 tons)
 • UM-R60 UrbanMech (30 tons)


 • OTT-7J Ostscout (35 tons)
 • OTT-7J Ostscout (35 tons)
 • LCT-1E Locust (20 tons)
 • LCT-1E Locust (20 tons)


3rd Recon Company

 • Scorpion Light Tank / ML (20 tons)
 • Scorpion Light Tank / ML (20 tons)
 • Scorpion Light Tank / ML (20 tons)
 • Scorpion Light Tank / ML (20 tons)


 • Scorpion Light Tank / LAC (20 tons)
 • Scorpion Light Tank / LAC (20 tons)
 • Scorpion Light Tank / LAC (20 tons)
 • Scorpion Light Tank / LAC (20 tons)


2nd Tank Company / Heavy Battalion

 • Scorpion Light Tank (20 tons)
 • Scorpion Light Tank (20 tons)
 • Scorpion Light Tank (20 tons)
 • Scorpion Light Tank (20 tons)


 • Scorpion Light Tank (20 tons)
 • Scorpion Light Tank (20 tons)
 • Scorpion Light Tank (20 tons)
 • Scorpion Light Tank (20 tons)


 • Scorpion Light Tank (20 tons)
 • Scorpion Light Tank (20 tons)
 • Scorpion Light Tank (20 tons)
 • Scorpion Light Tank (20 tons)


4th Tank Company / Heavy Battalion

 • Scorpion Light Tank (20 tons)
 • Scorpion Light Tank (20 tons)
 • Scorpion Light Tank (20 tons)
 • Scorpion Light Tank (20 tons)


 • Scorpion Light Tank (20 tons)
 • Scorpion Light Tank (20 tons)
 • Scorpion Light Tank (20 tons)
 • Scorpion Light Tank (20 tons)


 • Scorpion Light Tank / SRM (20 tons)
 • Scorpion Light Tank / SRM (20 tons)
 • Scorpion Light Tank / SRM (20 tons)
 • Scorpion Light Tank / SRM (20 tons)


5th Armored Artillery Battery / Heavy Battalion

 • Scorpion Light Tank / LRM (20 tons)
 • Scorpion Light Tank / LRM (20 tons)
 • Scorpion Light Tank / LRM (20 tons)
 • Scorpion Light Tank / LRM (20 tons)


 • Scorpion Light Tank / LRM (20 tons)
 • Scorpion Light Tank / LRM (20 tons)
 • Scorpion Light Tank / LRM (20 tons)
 • Scorpion Light Tank / LRM (20 tons)Armored Solutions Inc.

Varuskunnassa Gaucinilla

Yhteensä vajaan pataljoonan vahvuinen asevoima, joka on samalla alunperin ulkopuolelta tulleiden mechwarriorien muodostama keskinäinen osakeyhtiö. Tehtävänä suojata tärkeimpiä kohteita piraattien hyökkäyksen tai ulkopuolisen vallankaappauksen varalta. Käytännössä pienin, mutta ammattimaisin ja parhaiten varustettu planeettojen hallintojen mech-voimista.

Sword Company

 • OSR-2C Ostroc (60 tons)
 • OTL-4D Ostsol (60 tons)
 • QKD-4G Quickdraw (60 tons)
 • DV-6M Dervish (55 tons)


 • STK-4P Stalker (70 tons)
 • CDA-2A Cicada (40 tons)
 • JR7-D Jenner (35 tons)
 • LCT-1V Locust (20 tons)


 • Hetzer Wheeled Assault Gun / Scout (40 tons)
 • Hetzer Wheeled Assault Gun / Scout (40 tons)


Shield Company

 • FSH-9A Firestarter (35 tons)
 • FSH-9H Firestarter (35 tons)


 • Hetzer Wheeled Assault Gun (40 tons)
 • Hetzer Wheeled Assault Gun (40 tons)
 • Hunter Light Support Tank (35 tons)
 • Hunter Light Support Tank (35 tons)Independence House Guards Heavy Battalion

Varuskunnassa omistajien luona Independencellä. Kokoontuu ainoastaan vuosittaisiin turnajaisiin.

Vahvennetun komppanian kokoinen mech-yksikkö, joka kokoaa kuuden suurimpien maanomistajien yksityiset taistelumechit saman lipun alle. Tosiasiallisesti kokoontuu vain kerran vuodessa ”harjoituksiin”, jotka muistuttavat enemmän turnajaisia tai kilpailuita, kuin varsinaisia sotilaallisia harjoituksia. Teoriassa perustettu suojaamaan planeettaa piraatteja ja muita hyökkääjiä vastaan, mutta käytännössä kukin mech toimii yksin ylläpitäen kastijärjestelmää, kukistaen pieniä kapinoita ja suojellen omistajansa varallisuutta.

 • GHR-5H Grasshopper (70 tons)
 • ARC-2R Archer (70 tons)
 • TDR-5S Thunderbolt (65 tons)
 • OTL-4D Ostsol (60 tons)
 • WVR-6R Wolverine (55 tons)
 • HBK-4P Hunchback (50 tons)
 • CRB-20 Crab (50 tons)
 • ASN-21 Assassin (40 tons)
 • CDA-2A Cicada (40 tons)
 • FS-9A Firestarter (35 tons)
 • JR-7D Jenner (35 tons)
 • JVN-10F "Fire Javelin" (35 tons)
 • MON-67 Mongoose (25 tons)
 • LCT-1E Locust (20 tons)
 • LCT-1V Locust (20 tons)
 • LCT-3V Locust (20 tons)
 • HNT-151 Hornet (20 tons)Chandan Army of Faith Heavy Battalion

Suljetussa varuskunnassa Chandanilla. Kokoontuu ainoastaan vuosittaisiin paraateihin.

Oman ilmoituksensa mukaan Chandan Army of Faithin Raskas Pataljoona on mech-joukko, jonka kokoonpanoon kuuluisi jopa useampia komppanioita. Valitettavasti ilmoitusta on vaikeaa tai mahdotonta todentaa, koska Chandan Army of Faith ei ole koskaan tiettävästi ollut mukana taisteluissa ja vuosittaisissa paraateissakin vain osa sen kalustosta on ollut näytillä. Asiaa ei auta myöskään se, että Chandan Army of Faith on tunnettu suureellisista ilmoituksistaan, joissa armeijan suoriotuskykyä ja sotakoneita on kuvattu suorastaan yliluonnollisiksi. Ulkopuolisten tarkkailijoiden raportit ovat sekalaisia, mutta yleisesti uskotaan, että kalustoon kuuluu korkeintaan muutama toimintakykyinen UrbanMech ja suurin osa muusta kalustosta olisi aseistamattomia teollisuuskoneita.

Havaittu kalusto

 • JAW-66 Jabberwocky (50 tons)
 • UM-R50 Urbanmech (35 tons)
 • Harvester Ant KIM-3M MOD (20 tons)


(Huhujen mukaan myös)

 • "Messiah"; BNC-3M Banshee (95 tons)
 • "Cimhael"; WHM-6R Warhammer (70 tons)
 • "Bagriel"; WHM-6R Warhammer (70 tons)Palkkasoturiyksiköt

Everton's Last Chancers

Kotisatama Fronc

Vahvennettu kevyt palkkasoturipeitsi. Hädin tuskin yhden tähden pumppu, joka on oman ilmoituksensa mukaan ”erikoistunut palkkionmetsästys- ja iskutehtäviin”. Käytännössä kuitenkin Maximillian Evertonin peitsi joutuu elämään kädestä suuhun ja ottamaan vastaan keikan kuin keikan, jotta saa pidettyä koneensa pyörimässä. Yksikön pilottien palkanmaksun kanssa on vähän niin ja näin.

Recon Platoon [50 tons]

 • Scorpion Light Tank (25 tons)
 • Scorpion Light Tank (25 tons)

Hunter Lance [175 tons]

 • SHD-2H Shadow Hawk (55 tons)
 • VND-1X Vindicator (45 tons)
 • CDA-2A Cicada (40 tons)
 • JR-7D Jenner (35 tons)

Killer Platoon [120 tons]

 • AC/2 Carrier (60 tons)
 • AC/2 Carrier (60 tons)Maxon's Mad Marauders

Kotisatama Fronc

Aikaisemmin täysi, kahdentoista mechin vahvuinen, palkkasoturiyksikkö, jota johtaa Marina ”Mad” Maxon. Mercenary Review Boardin listoilla (hädin tuskin) yhdellä tähdellä. Ehkä puolikkaalla. Yksikön erityisenä myyntivalttina on kaksi Marauderia sisältävä 260 tonnin raskas peitsi, joka sopi loistavasti pelottelutarkoituksiin periferiassa ja pelkästään sen ilmestyminen paikalle usein ratkaisin taistelun vihollisen paetessa paikalta. Komppanian pääasiallinen ongelma on se, että koko kalusto (puutteellisine) huoltoineen, on pakattava kahteen muokattuun Leopard -luokan dropshippiin, mikä puolestaan aiheuttaa sen, että yksi peitsi on jatkuvasti kuljetuskunnossa. Kävi epäonnistuneen taistelun McEvans' Sacrificella 5.6.3018 Bad Moon Companya vastaan menettäen tuhoutuneina ja taistelukentälle hylättyinä viisi mechiä ja pilottia.

Marauder Lance [260 tons]

 • MAD-3R Marauder (75 tons) Marina "Mad" Maxon (Mech Owner) Komppanin päällikkö. Puhuu ranskaa ja huonoa englantia. Tunnettu juonitteluista
 • MAD-3M Marauder (75 tons) Simon "Reaver" Nelson (Mech Owner) Tiukkailmeinen ja hiljainen kersantti. Marinan henkivartija.
 • WVR-6R Wolverine (55 tons) Jason "Prettyboy" Cooler (Hired pilot) Ilmeisesti värvätty ainoastaan koska on Wei-Wei Wen rakastaja.
 • WVR-6R Wolverine (55 tons) Muwardya "Beast" Nasam (Hired pilot) Kummallinen pääkallonmetsästäjä periferiasta. Isoveli.

Cavalry Lance [145 tons]

 • SHD-2H Shadow Hawk (55 tons) Sawardya "Little Beast" Nasam (Hired pilot) Toinen kummallinen pääkallonmetsästäjä periferiasta. Pikkuveli.
 • GRF-1N Griffin (55 tons) Hector "Warrior" Washington (Covenant of Possession) Ammatti- ja tapasoturi Kuritan alueelta.
 • JR7-D Jenner (35 tons) Wei-Wei "China" We (Mech Owner) Pienikokoinen Capellalainen soturi ja Marinan ystävätär.Metalworks Security Company

Varuskuntapalveluksessa Chandanin planeetan hallitukselle

Täysikokoinen vahvennettu palkkasoturikomppania. Pääosin kevyt, mutta nopeasti liikkumaan kykenevä kalusto. Erikoistunut varuskunta- ja vartiointitehtäviin, mutta hyvin harjaantunut ja taktisesti taitava kaiken tyyppisessä liikkuvassa sodankäynnissä. Palkkasoturien joukossa Metalworksin arvostus on vähäinen ja heitä pidetään lähinnä ”palkkapoliiseina” battlemecheillä varustettuna. Viimeksi menettänyt McEvards' Sacrificella käydyssä kahakassa yhden Locustin Bad Moon Companylle. Komppaniaa johtaa kapteeni Alessandra Graaf.

Recon Lance [60 tons]

 • HNT-151 Hornet (20 tons)
 • LCT-1V Locust (20 tons)

Huollossa:

 • HNT-151 Hornet (20 tons)

Skirmish Lance [145 tons]

 • BJ-1 Blackjack (45 tons)
 • ASN-21 Assassin (40 tons)
 • UM-R60 UrbanMech (30 tons)
 • UM-R60 UrbanMech (30 tons)

Pursuit Lance [130 tons]

 • CDA-2A Cicada (40 tons)
 • JR-7D Jenner (35 tons)
 • JR-7D Jenner (35 tons)
 • LCT-1V Locust (20 tons)

Armored Cavalry Platoon [70 tons]

 • Pegasus Scout Hover Tank (35 tons)
 • Pegasus Scout Hover Tank (35 tons)

Mobile Artillery Platoon [70 tons]

 • Hunter Light Support Tank (35 tons)
 • Hunter Light Support Tank (35 tons)Periphery Rangers

Varuskuntapalveluksessa Independencen planeetan hallitukselle

Täysikokoinen keskiraskas palkkasoturikomppania. Erikoistunut järjestyksenpito-, mellakantorjunta-, palkkionmetsästys- ja piraattijahtitehtäviin. Mercenary Review Boardissa Periphery Rangersilla on kahden tähden luokitus, mutta yksikkö on jo pitkään istunut lihottamassa kassaansa helpoissa varuskuntakeikoissa ja sen kykyä toimia vaativammisssa sotilaallisissa operaatioissa on alettu epäilemään. Komppaniaa johtaa majuri Henrik Gugen.

Command Lance [210 tons]

 • WVR-6R Wolverine (55 tons)
 • SHD-2H Shadow Hawk (55 tons)
 • GRF-1N Griffin (55 tons)
 • VND-1X Vindicator (45 tons)

Fire Lance [160 tons]

 • BJ-1 Blackjack (45 tons)
 • BJ-1 Blackjack (45 tons)
 • FS9-H Firestarter (35 tons)
 • FS9-H Firestarter (35 tons)

Recon Lance [145 tons]

 • CDA-2A Cicada (40 tons)
 • ASN-21 Assassin (40 tons)
 • JR-7D Jenner (35 tons)
 • JVN-10N Javelin (30 tons)Pinto Cavalry

Varuskuntapalveluksessa Mantharakan planeetan hallitukselle

Vuonna 3016 hyvin pikaisesti kasaan haalittu vähintäänkin erikoislaatuisessa maineessa oleva aloitteleva palkkasoturiyksikkö, joka muodostettiin Mantharakan hallituksen "hätäavuksi" näiden huolestuttua Three Snake Hussarsin tilanteesta. Yksikköä johtaa entinen Davionin huoneen asevoimien kersantti Juan "Pinto" Gutierrez. Yleinen käsitys on, että Pinto Hussarsille maksetaan ylihintaa ja sen mechpilotit keskittyvät enemmän juhlimiseen ja julkisuuteen, kuin harjoitteluun tai partiotehtäviin.

 • CDA-2B Cicada (40 tons)
 • JR-7D Jenner (35 tons)
 • LCT-1M Locust (20 tons)
 • LCT-1M Locust (20 tons)Skullhounds

Kotisatamana Fronc

Raskas palkkasoturipeitsi, joka tunnetaan yönmustista taistelumecheistä, valkoisesta koirankallo-tunnuksesta ja erittäin ammattitaitoisesta otteestaan. Yksikkö on erikoistunut suorittamaan isku- ja tuhoamistehtäviä yhdellä raskaalla peitsellä, mutta sillä on käytössään tosiasiallisesti kaksi ylimääräistä TDR-5S Thunderbolttia, joille on olemassa omat pilotit. Yleensä näitä ”reservimechejä” käytetään operaatioissa vähemmän, koska ne eivät ole hyppykykyisiä. Peistä johtaa Ramaz Assad.

Heavy Lance [260 + tons 130 tons in reserve]

 • GHR-5H Grasshopper (70 tons)
 • TDR-5SE Thunderbolt (65 tons)
 • TDR-5SE Thunderbolt (65 tons)
 • QKD-4G Quickdraw (60 tons)(Reserve Battlemechs)

 • TDR-5S Thunderbolt (65 tons)
 • TDR-5S Thunderbolt (65 tons)Three Snake Hussars aka Eye of the Basilisk

Aikaisempi kotisatama Mantharaka, nykyisin tuntematon

Mantharakan asevoimissa usean vuoden ajan varuskuntatehtävissä palvellut palkkasoturipeitsi muuttui radikaalisti sen jälkeen, kun sen edellinen komentaja menehtyi harjoitusonnettomuudessa vuonna 3015. Uudeksi komentajaksi nousi yksikön ulkopuolelta haalittu yritysturvallisuustehtävissä aikaisemmin toiminut Sophia "Basilisk" Tzu. Seuraavan vuoden aikana Three Snake Hussarsin kaikki muut pilotit vaihtuivat yhden jäätyä eläkkeelle loukkaantumisen johdosta ja kahden muun kadottua. Nykyisin yksikkö on vaihtanut myös maalausta, nimeä ja hylännyt entisen tukikohtansa Mantharakan pinnalla. Vaikka Three Snake Hussars on nimellisesti Mantharakan asevoimien sopimuksella vuoteen 3019 saakka, on kyseenalaista kunnioittaako yksikkö itse entistä sopimusta.

 • VND-1R Vindicator (45 tons)
 • CDA-3C Cicada (40 tons)
 • PNT-9R Panther (35 tons)
 • FS9-H Firestarter (35 tons)
 • COM-2D Commando (25 tons)Yellow Jacket Hussars

Varuskuntapalveluksessa Mantharakan planeetan hallitukselle

Mantharakan asevoimissa vuodesta 3009 saakka palvellut palkkasoturiyksikkö, joka muodostaa käytännössä Mantharakan nykyisten asevoimien rungon erityisesti Three Snake Hussarsin sisäisten muutosten jälkeen. Yksikkö käyttää poikkeuksellista taistelujärjestystä, jossa kaksi mechiä ja kaksi taisteluajoneuvoa muodostaa yhden peitsen, joka voi tilanteen mukaan toimia myös kahtena partiona. Partiot voivat olla joko mechin ja ajoneuvon, kahden mechin tai kahden ajoneuvon kokonaisuuksia. Henkilöstöä pidetään yleisesti ottaen suhteellisen ammattitaitoisena, mutta on esitetty epäilyjä siitä pystyvätkö partiotaktiikkaan tottuneet ja ilman todellista suurempaa taistelukokemusta olevat pilotit toimimaan tehokkaasti peitsi- tai komppaniakokoonpanossa.

Heavy Lance [130 tons + 120 tons]

 • GHR-5H Grasshopper (70 tons)
 • OTL-4D Ostsol (60 tons)
 • AC/2 Carrier (60 tons)
 • AC/2 Carrier (60 tons)


Fire Lance [100 tons + 80 tons]

 • HBK-4P Hunchback (50 tons)
 • CRB-20 Crab (50 tons)
 • Hetzer Wheeled Assault Gun (40 tons)
 • Hetzer Wheeled Assault Gun (40 tons)


Recon Lance [45 tons + 50 tons]

 • COM-2D Commando (25 tons)
 • LCT-1V Locust (20 tons)
 • Scorpion Light Tank (25 tons)
 • Scorpion Light Tank (25 tons)Piraattikomppaniat

Bad Moon Company

Aikaisemmin kuuden mechin ja yhteensä 200 tonnin vahvuinen piraattikomppania, joka operoi kaikessa hiljaisuudessa itsenäisillä planeetoilla McEvans' Sacrificelta käsin. Komppania taisteli McEvans' Sacrificella 5.6.3018 Maxon's Mad Maraudersia vastaan, menettäen viisi pilottia ja neljä mechiä jonka jälkeen se muodostui uudelleen taistelukentälle jääneiden ja jätettyjen molemman puolen entisten pilottien ja mechien ympärille.

Toimintakunnossa [210 tons]:

 • VND-1X Vindicator (45 tons) Juniper ”Black Moon” Dusk
 • CDA-2A Cicada (40 tons) Hao "Viper" Fen
 • FS9-H Firestarter (35 tons) Maximillian "Graf" Von Schmidt
 • VLK-QA Valkyrie (30 tons) Samantha "Danger" Doyle
 • LCT-1E Locust (20 tons) Vernon "Bard" Autran ja Yaqub "Limit" Batayev
 • LCT-1V Locust (20 tons) Mason "Mosquito" Kawasaki
 • LCT-1E Locust (20 tons) Wei Pia "Hotshot" G


Varaosina [75 tons]:

 • FS9-H Firestarter (35 tons), Reaktorikilpi pettänyt ja keittänyt koko Mechin, lisäksi vasen jalka ja käsi otettu varaosiksi
 • LCT-1V Locust (20 tons) Vasen käsi ja molemmat jalat puuttuvatFox Queen Revenants aka ”Starghosts”

Kotitukikohta Tarragonassa. Vaatii suojelurahaa paikallisilta kaivosyrittäjiltä.

Alueen tunnetuin piraattikomppania, joka on pysynyt toiminnassa jo niin pitkään, että nykyinen yksikön johtaja Anika ”Fox Queen” Vos on kolmannen sukupolven piraattikuningatar. Yksikkö on tunnettu poikkeuksellisesta, Star Leaguen -aikaisesta, Prowler ajoneuvokalustostaan ja ”Fox Queenin” henkilökohtaisesta perintömechistä, joka on alueen ainoa tunnettu Assault-luokan mech.

 • BNC-3E Banshee (95 tons)
 • WHM-6R Warhammer (70 tons)
 • TDR-5S Thunderbolt (65 tons)
 • HNT-151 Hornet (20 tons)
 • HNT-151 Hornet (20 tons)
 • HNT-151 Hornet (20 tons)


 • Prowler Multi-Terrain Vehicle (55 tons)
 • Prowler Multi-Terrain Vehicle (55 tons)
 • Prowler Multi-Terrain Vehicle (55 tons)
 • Prowler Multi-Terrain Vehicle (55 tons)
 • Prowler Multi-Terrain Vehicle (55 tons)
 • Prowler Multi-Terrain Vehicle (55 tons)Triple Deuce aka ”Silver Girls”

Varuskunnassa Portlandin viidakossa, käy sissisotaa paikallishallituksen kanssa

Portlandiin jäänyt 2nd Canopian Fusiliers, 2nd Batallion, 2nd Company. Teknisesti osa Magistracy of Canopuksen asevoimia, mutta käytännössä toimii piraattien tavoin Portlandissa sissisotaa käyvää paikallista hallitusta vastaan. Commander Janette Nevin pyrkii edelleen pitämään yllä julkista kuvaa siitä, että kyseessä olisi osa Magistracyn asevoimien operaatiota. Käytännössä Magistracy of Canopus on katkaissut kaikki suhteensa commander Nevinin yksikköön ja luotettavien huhujen mukaan jopa yrittänyt palkata Bad Moon Companyn -piraatit armahdusta vastaan toimimaan palkkionmetsästäjinä ja tuomaan commander Nevinin oikeuteen. Vähemmän tunnettua on se, miksi yritys epäonnistui. Yksikön nimitys ”Silver Girls” johtuu neljästä useimmiten yhtenä yksikkönä toimivasta Wyvern battlemechistä, jotka on maalattu hopeisen kiiltäviksi.

Toiminnassa:

 • ON-1K Orion (75 tons)
 • WVE-6N Wyvern (45 tons)
 • WVE-6N Wyvern (45 tons)
 • WVE-6N Wyvern (45 tons)
 • WVE-6N Wyvern (45 tons)

Reservissä / huollossa:

 • TBT-5N Trebuchet (50 tons)
 • HBK-4N Hunchback (50 tons)
 • JVN-10N Javelin (30 tons)
 • LCT-1E Locust (20 tons)Twisted Demons

Kotisatamana Tiverton. Toimii lähinnä paikalliselle järjestäytyneelle rikollisuudelle.

Piraattikomppania, joka on jo pidemmän aikaa toiminut eräänlaisena epävirallisena järjestyksenpitovoimana Tivertonin planeetalla Capellalaisen järjestäytyneen rikollisuuden leivissä. Tunnettu lukuisista Firestarter -battlemecheistään ja tulenpunaisiin mecheihin maalatuista paholaisnaamioista. Johtajana toimii Andrei ”Sifu” Volkovsky.

 • QKD-4H Quickdraw (60 tons)
 • FS9-H Firestarter (35 tons)
 • FS9-H Firestarter (35 tons)
 • FS9-H Firestarter (35 tons)
 • FS9-H Firestarter (35 tons)
 • FS9-H Firestarter (35 tons)Scarlet Circus aka ”Benson's Butchers”

Varuskunnassa Froncissa. Toimii Taurian puolueen miliisinä puoli-laillisella statuksella.

Entisen Taurialaisen yksikön jäänteille perustettu piraattikomppania. Alunperin Brigadier Robert Bensonin komentokomppania syyllistyi Froncissa paikallisen Taurialaisen vastarintaliikken kanssa Magistracyn siirtokunnan etniseen puhdistamiseen ja Taurian puolustusvoimat joutui julkisesti irtisanoutumaan tapahtumasta ja etsintäkuuluttamaan Bensonin sotarikoksesta. Benson vastasi etsintäkuulutukseen ampumalla pataljoonansa varapäällikön ja julistautumalla itsenäiseksi toimijaksi ilman siteitä Tauriaan. Huhut siitä, että Taurian Concordant edelleen varustaisi Bensonin piraatteja eivät kuitenkaan suostu kuolemaan. Saanut äskettäin Tivertonilaisen välittäjän kautta kaksi McEvards' Sacrificelta evakuoitua entistä Bad Moon Companyn mechin runkoa.

Toiminnassa:

 • ON-1K Orion (75 tons)
 • CN-9A Centurion (50 tons)
 • CN-9A Centurion (50 tons)
 • VL-2T Vulcan (40 tons)
 • VL-2T Vulcan (40 tons)
 • ASN-21 Assassin (40 tons)
 • LCT-1E Locust (20 tons)

Korjattavana / varaosina:

 • CDA-2A Cicada (40 tons) Ohjaamo puuttuu
 • ASN-21 Assassin (40 tons) Runko murtunut kasaan

Muut asevoimat ja paikallisarmeijat

Yksittäiset Mechwarriorit

Alueella toimii kourallinen yksityisiä mechwarrioreita, jotka omistavat omat mechinsä, eivätkä ole liittyneet osaksi mitään tunnettua armeijaa, palkkasoturiyksikköä tai piraattikompanjaa.

"Black Knight"

Tunnettu palkkionmetsästäjä mechinä on hyvin huollettu WHM-6R Warhammer (70 tons). Tunnettu siitä, että on tuhonnut yksittäisiä mechejä ja ajoneuvoja, sekä surmannut yksittäisiä kohteita pienemmillä planeetoilla ja joskus jopa taistelukentillä.

"Red Knight"

Tunnettu "vaeltava soturi" jonka mechinä on vanha ja muunneltu version ON1-K Orion (75 tons). Käynyt muutamia mech-kaksintaisteluita alueella syistä, jotka eivät ole julkisia. Toiminut myös vartiointitehtävissä erinäisille siviilitahoille.

"Greedy Goblin"

Yksittäinen rosvomechwarrior, joka liikkuu CRB-20 Crab (50 tons) -mechillä. Havaittu pienillä planeetoilla kiristämässä yksittäisiä kyliä, tehtaita ja kuljetuksia.

"Snake Eater"

Tunnettu "vaeltava soturi" jonka mechinä on MON-67 Mongoose (25 tons). Nähty lähellä pienillä planeetoilla suojaamassa yksittäisiä kyliä ja asutuksia rosvoja vastaan.

"Ghost Locust"

Paikallinen legenda, jonka mukaan erityisen syrjäisissä paikoissa on nähty valkoinen Star Leaguen Kuninkaallisen Kaartindivisioonan LCT-1E Locust (20 tons) mech hyökkäämässä toisia, yksittäisiä mechejä vastaan. Väitetysti "Ghost Locust" on tuhoutumaton ja sitä ohjastaa mestaritason mechwarrior, joka on kuolematon. Tai ehkä kuollut, mutta tullut takaisin...

Planeettojen hallitusten joukot

Planeettojen hallituksilla on tyypillisesti useita rykmenttejä jalkaväki- ja panssarijoukkoja, jotka on tarkoitettu pääasiallisesti sisäisten levottomuuksia kontrollointiin, järjestyksenpitoon, sekä viimeiseksi puolustukseksi asutuskeskusten ja strategisten teollisuuslaitosten ja resurssien suojaamiseksi. Melkein jokaisella planeetalla on yksi tai useampi raskaasti aseistettu "mechintorjuntapataljoona" suojaksi piraattikomppanioita ja palkkasoturien hyökkäyksiä vastaan. Nämä ovat tyypillisesti Scorpion-, Hunter- ja Hetzer-tankeilla varustettuja panssariyksiköitä, sekä laser- ja SRM-aseilla varustettuja jalkaväkeä tai hyppyjalkaväkeä.

Tiverton Hands of Storm Amphibious Regiment

Tivertonin hallituksen parhaiten varustettu ja kuuluisin mechintorjuntajoukko on Hands of Storm amfibiorykmentti. Yksikkö perustettiin vuonna 2939 valtaamaan saari, johon Tivertonin parlamentin sisällä toiminut kolmentoista edustajan "kapinatoimikunta" oli linnoittautunut yhdessä palkkasoturikomppania Green Dogsin kanssa suunnittelemaan vallankaappausta. Maihinnousuhyökkäys onnistui ja Green Dogs vetäytyi planeetalta lyhyen taistelun jälkeen menetettyään yhden mechin. "Kapinatoimikunnan" jäsenet vangittiin ja teloitettiin paikan päällä ilman oikeudenkäyntiä. Nykyisin "Hands of Storm" kuuluu nimellisesti Tivertonin hallituksen joukkoihin, mutta käytännössä se vastaa toiminnastaan ainoastaan komentajalleen amiraali Nichol Duartelle. Häntä onkin syytetty useaan otteeseen Tivertonin parlamentissa oman sisäpolitiikan harjoittamisesta yksityisarmeijan avulla.

Tequila Company

 • Scorpion Light Tank (25 tons)
 • Scorpion Light Tank (25 tons)
 • Scorpion Light Tank (25 tons)
 • Scorpion Light Tank (25 tons)
 • Infantry platoon (SRM / inferno)
 • Infantry platoon (SRM / inferno)

Whisky Company

 • Scorpion Light Tank (25 tons)
 • Scorpion Light Tank (25 tons)
 • Scorpion Light Tank (25 tons)
 • Scorpion Light Tank (25 tons)
 • Infantry platoon (SRM / inferno)
 • Infantry platoon (SRM / inferno)

Rum Company

 • Heavy Hover APC (20 tons)
 • Heavy Hover APC (20 tons)
 • Heavy Hover APC (20 tons)
 • Jump infantry platoon (Laser)
 • Jump infantry platoon (Laser)
 • Jump infantry platoon (Laser)

Beer Company

 • Heavy Hover APC (20 tons)
 • Heavy Hover APC (20 tons)
 • Heavy Hover APC (20 tons)
 • Infantry platoon (Rifle)
 • Infantry platoon (Rifle)
 • Infantry platoon (Rifle)

Water Naval Section

 • Monitor Naval Vessel (75 tons)
 • Monitor Naval Vessel (75 tons)
 • Monitor Naval Vessel (75 tons)

Gunpowder Artillery Section

 • Hetzer Wheeled Assault Gun / AC20 (40 tons)
 • Hetzer Wheeled Assault Gun / AC20 (40 tons)

Epäviralliset joukot

Ykistyisarmeijat, vastarintaliikkeet ja kansanmiliisit on varustettu vain kevyillä aseilla. Tulitukiaseina olevat raskaat konekiväärit, raskaat laser-aseet ja SRM-laukaisimet voivat vahingoittaa mechejä, mutta nämä aseet ovat harvassa ja niiden käyttäjillä on harvemmin koulutusta mechien vastaiseen sodankäyntiin. Poikkeuksena ovat Froncin planeetalla toimivat organisaatiot, jotka ovat tottuneet jatkuvan sisällissodan aikana taistelemaan palkkasoturikomppanioiden kanssa ja ovat organisoineet erittäin tehokkaita "mechintorjuntajoukkueita", joissa tyypillisesti toimii yhdessä yhdestä kolmeen Scorpion- tai Hunter-tankkia, sekä kevyillä ajoneuvoilla tai jalan liikkuvia SRM-, Inferno ja konekivääriryhmiä.

Henkilöitä

Marine "Mad" Maxon

Marine Maxon.jpg

Maxon's Mad Maraudersin komentaja on nelikymppinen Davionin hovin armeijassa koulutettu upseeri, joka puhuu ranskaa aatelisille ja toisille upseereille. Muille puhumista hän välttää mikäli mahdollista. Luonteeltaan juonitteleva ja vainoharhainen palkkasoturijohtaja ei ole erityisen tunnettu taktisista taidoistaan, mutta on silti pystynyt pitämään yksikkönsä.


Janette Nevin

Janette Nevin.jpg

Komentaja Janette Nevin on taistellut kolmetoista vuotta Portlandin viidakossa ja se näkyy hänestä. Nyt jo viittäkymmentä ikävuotta lähestyvälle entiselle Magistraatin upseerille tapahtui Portlandissa jotain jonka vuoksi hän hylkäsi esimiestensä ohjeet ja jäi planeetalle. Komentaja Nevin pitää tiukasti kiinni illuusiosta, jonka mukaan hän on vieläkin Magistraatin palveluksessa.Andrei "Sifu" Volkovsky

Sifu.jpg

Twisted Demons piraattiryhmittymän johtohahmo. Hän on piraattiryhmän ainoa tatuoimaton jäsen ja ainoa, joka esiintyy "omilla kasvoillaan" julkisuudessa. "Sifu" on useimpien arvioiden mukaan myös räjähdysherkkä, mielipuoli psykopaatti. Andrei on lyhyt mutta äärimmäisen lihaksikas ja ilmeettömän oloinen mies, jonka huhutaan olevan alunperin Capellalainen kuolemankommando.

Anika "Fox Queen" Vos

Anika Vos.jpg

Fox Queen Revenants tai Starghosts nimellä tunnetun piraattikomppanian nykyinen johtaja ja perimysjärjestyksessä jo kolmas "Fox Queen". Kohtalaisen hyvin varustautuneen ja tiukasti omalle planeetalleen asettautuneen piraattikomppanian perinnöllisenä piraattikuningattarena Anika Vosin asema on hyvin turvattu ja hän kykenee pelaamaan poliitisia pelejä huomattavasti pidemmällä tähtäimellä, kuin heikommassa asemassa olevat piraattiruhtinaat.