Olemme päivittäneet yhdistyksen verkkopalvelun tietosuojaselosteen vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimuksia.

Tietosuojaselosteessa kerromme, mitä henkilötietoja keräämme yhdistyksen verkkopalvelun käyttäjistä, miten käytämme niitä ja miten huolehdimme niiden suojaamisesta.

Seloste on luettavissa täällä

Olemme myös päivittäneet yhdistyksen verkkosivujen käyttöehdot. Verkkosivuston käyttö edellyttää, että käyttäjä sitoutuu noudattamaan näitä käyttöehtoja. Käyttöehdot muodostavat sitovan sopimuksen sinun ja yhdistyksen välillä.

Tutustu huolellisesti näihin käyttöehtoihin. Käyttämällä verkkosivustoa vahvistat lukeneesi, ymmärtäneesi ja hyväksyneesi käyttöehdot sekä antaneesi suostumuksesi käyttöehdoissa kuvattuun henkilötietojen käsittelyyn.

Käyttöehdot ovat luettavissa täällä

Dungeons & Dragons 5th Edition [dd5e]

edited October 2015 in Roolipelit
D&D:n vitosedikan Player's Handbookiin on tullut errata. Virheitä ei ole ollut mitenkään hirveästi (etenkin jos vertaa kolmosedikkaan) eikä mitään kovin vakavia erheitä ole sattunut.

http://media.wizards.com/2015/downloads/dnd/Errata_PH.pdf
«13

Comments

 • Myös jos olette missanneet, Dragon-lehti on tullut takaisin ilmaisena versiona. Sen saa vain Androidiin tai iOSiin. Tähän mennessä tullut kolme numeroa.

  http://dnd.wizards.com/products/digital-games/mobiletablet/dragonplus
 • Yli vuodessa vitosedikkaan ei ole tullut hirveästi mitään uutta (pelkkiä skenoja) ja olen itse ainakin tykännyt siitä, että ziljoonaa prestige classia, feattia sun muuta tauhkaa ei ole julkaistu. Nyt kuitenkin ensimmäinen versio prestige classeita on Wizardsin toimesta lyöty nettiin. Viralliset säännöt näyttävät tulevan joskus tulevaisuudessa omissa lähdekirjoissaan.

  http://dnd.wizards.com/articles/features/prestige-classes-and-rune-magic
 • Sword Coast Adventurer's Guide, priimaa kamaa. Erinomainen lisäri, suosittelen!
 • Onkohan Sword Coast saanut nimensä hylätyistä +1 taikaesineistä...

  Ja Fantasy Groundsiin oli tullut virallisena laajennuksena D&D 5th! Loistavaa... pitää ottaa tarkasteluun tämäkin.

 • on 1447414026:


  Onkohan Sword Coast saanut nimensä hylätyistä +1 taikaesineistä...


  Vissiin. Tosin vitosessa ei pahemmin +1:n taikaesineitä enää löydy.
 • https://facebook.com/dungeonsanddragons/photos/a.98724281070.125189.73340321070/10153647633956071/?type=3

  Thanks to all the fans who contributed to our Extra Life efforts, we've reached our goal of $100,000! This means that the new map of the Sword Coast was unlocked for everybody! Here's the low res version and below are links for medium and high res versions. Enjoy and thanks again to everybody who helped raise money for Extralife and Children's Miracle Network Hospitals!

  http://media.wizards.com/2015/images/dnd/resources/Sword-Coast-Map_MedRes.jpg

  http://media.wizards.com/2015/images/dnd/resources/Sword-Coast-Map_HighRes.jpg
 • Nyt Dragon+ -lehdet pystyy lukemaan ihan selaimellakin. Nice!

  http://www.dragonmag.com/5.0/html5/45813#!/articles/106375
 • Vanhat kunnon Addun kitit tulleet testattavaksi vitoseen.

  http://dnd.wizards.com/articles/features/kits-old
 • Ravenloftia odotan innolla. Taidan aloitella se sitten sen ilmestyttyä leirikamppiksena.
 • Onko kenelläkään ideaa siitä, miten 3. edikan Appraisal skilliä vastaava operaatio toteutetaan vitosessa? Toolsit ovat yksi keino, mutta ei sielläkään ole mitään sellaista, millä voisi arvioida samalla tavalla tavaroiden arvoja miekoista ja kilvistä jalokiviin. Yritin googlettaakin, muttei sieltä oikein mitään vastauksia löytynyt.

  Edit: Tälläinen linkki löytyi. http://rpg.stackexchange.com/questions/57130/what-skill-or-skills-should-apply-to-an-appraisal-check-in-5e
 • Tein D&D 5. edikkaan master spell indexin mistä pystyy suodattamaan spellien nimet, levelit, schoolin, onko kyseessä rituaali, mistä kirjasta spelli löytyy (PHB = Player's Handbook, EEPC = Elemental Evil Player's Companion, SCAG = Sword Coast Adventurer's Guide) ja suodatus onnistuu myös class-kohtaisesti. Käyttäkää jos on tarvetta.
 • Use Magic Device vitos edikassa?

  Roguen arkkityyppi Thief saa tämmösen:
  Use Magic Device
  By 13th level, you have learned enough about the workings o f magic that you can improvise the use of items even when they are not intended for you. You ignore all class, race, and level requirements on the use of magic items. PHB 97

  En löytäny yhtään maagista itemiä mikä vaatisi classia, rotua tai leveliä käyttääkseen sitä.
  Ainoa viittaus minkä löysin koski kääröjä:"Any creature that can understand a written language can read the arcane script on a scroll and attempt to activate it." DMG 139

  Eli voiko kaikki käyttää kaikkia maagisia itemeitä? Jos kyllä, mitä etua tämä roguen ominaisuus antaa? Voiko Theif rogue esim. käyttää greatswordia jos se on maaginen vaikka ei omista proficiencyä siihen ilman penaltyjä?

 • DMG (p.136-138 "Attunement") sanoo selkeästi, että attunementin prerequisite voi olla esimerkiksi class. Se, että DMG:n esimerkki magic-item listassa ei sellaisia esineitä ole, ei tarkoita sitä, ettei sellaisia esineitä yleisesti ottaen olisi. Valmisseikkailuista ainakin Princes of Apocalypsen omassa magic item listassa on esineitä, joissa lukee "can be attuned only by xxx of yyy or zzz class". Kokonaisuudessaan DMG:n magic items -kappale on kirjoitettu vähän silleen, että GM saa ihan itse päättää mitä erikoisuuksia kussakin yksittäisessä magic itemissä on ja mitä attunement vaatii, eli suorastaan rohkaistaan GM:ää itse keksimään juttuja.

  Mitä taas tulee armoreihin ja aseisiin... Mikä tahansa hahmo voi käyttää mitä tahansa armoria tai asetta, mutta jos hahmolla ei ole proficiencyä aseeseen niin, hän ei saa proficiency bonusta aseen käyttöön. Jos hahmolla ei ole proficeiencyä armoriin saa hän disadvantagen STR ja DEX saveiehin ja testeihin, attackeihin ja ei voi heittää loitsuja. Eli siis Rogue voi käyttää kahden käden miekkaa ja täyshaarniskaa ihan milloin vain jos haluaa. Ja "Use Magic Device" ominaisuus ei poista proficiencyn (tai sen puuttumisen) vaikutusta, koska se selkeästi ignoroi vain "class, race and level requirements".
 • Polaria jo väkevästi todisti kaiken tarpeellisen yllä. Lisään vain tähän, että ennen tätä päivää en tiennyt, että hah!molla voi olla kerrallaan vain kolme magic itemiä attunementattuna (DMG, s. 138). Neljännen itemin attunement epäonnistuu aina ellei yhden itemin attunementia ota ensin pois. Tämä tuskin tulee usein esiin, koska attunementia vaativat taikahärpäkkeet ovat vitosessa harvinaisia. Kolmen itemin rajoitus ei luonnollisesti koske taikakaluja, jotka eivät vaadi attunementia.
 • Suurin hyötyhän tuossa on se että voi yrittää nakata spelliä scrollista. Spell scrollin käyttäminen vaatii sen että sulla on mahdollisuus osasta kyseinen loitsu. Wizard ei pysty scrollista castaamaan vaikka kuinka haluaisi healia, tai cleric tulipalloa.

  "A spell scroll bears the words of a single spell, written in a mystical cipher. If the spell is on your class’s spell list, you can use an action to read the scroll and cast its spell without having to provide any of the spell’s components. Otherwise, the scroll is unintelligible."
 • Rogue Arcane Trickster:
  Magical Ambush
  Starting at 9th level, if you are hidden from a creature when you cast a spell on it, the creature has disadvantage on any saving throw it makes against the spell this turn.

  Mites tämä sitten toimii? Jos loitsit piilosta spellin missä on verbaalinen komponentti niin eikö stealth rikkoudu silloin välittömästi vai kerkeekö loitsun loitsia loppuun jos sen casting time on 1 action? Voiko rogue jolla on mahdollista päästä piiloon joka vuoro heittää yhden loitsun ja käyttää bonus actionin mennäkseen uudestaan piiloon?
Sign In or Register to comment.

Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!