Olemme päivittäneet yhdistyksen verkkopalvelun tietosuojaselosteen vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimuksia.

Tietosuojaselosteessa kerromme, mitä henkilötietoja keräämme yhdistyksen verkkopalvelun käyttäjistä, miten käytämme niitä ja miten huolehdimme niiden suojaamisesta.

Seloste on luettavissa täällä

Olemme myös päivittäneet yhdistyksen verkkosivujen käyttöehdot. Verkkosivuston käyttö edellyttää, että käyttäjä sitoutuu noudattamaan näitä käyttöehtoja. Käyttöehdot muodostavat sitovan sopimuksen sinun ja yhdistyksen välillä.

Tutustu huolellisesti näihin käyttöehtoihin. Käyttämällä verkkosivustoa vahvistat lukeneesi, ymmärtäneesi ja hyväksyneesi käyttöehdot sekä antaneesi suostumuksesi käyttöehdoissa kuvattuun henkilötietojen käsittelyyn.

Käyttöehdot ovat luettavissa täällä

Uutisia peleistä

124»

Comments

 • Kova jätkä Hiltunen kun tekee kuvituksia radioon.  :o
 • edited September 2021
  "Pöytäroolipelilive Uuden maailman ruhtinaat vie matkalle, jollaista ei ole ennen tehty - 'Pelaaminen on mielen teatteria'"
  Yle, Kati Lahtinen, Julkaistu 30.08.2021 15:21. Päivitetty 02.09.2021 10:31.

  "Perjantaina 3.9.2021 Yle Puheen valloittaa maailma, jossa miekka, magia, hirviöt ja velhot ovat todellisuutta. Uuden maailman ruhtinaat on kuusituntinen pöytäroolipelilive radiossa ja Yle Areenassa. Pelipöydässä istuu tunnettuja peliharrastajia - ja sinä! Yle chatissa myös yleisö vaikuttaa pelin kulkuun."


  "Kuva: Petri Hiltunen, Hans Weckman"


  "Kuva: Jyrki Valkama, Hans Weckman"


  "Kuuntele pöytäroolipelilive Uuden maailman ruhtinaat Yle Puheessa pe 3.9. klo 18-24"

  "Katsele kuvastriimiä pelistä Yle Areenassa"

  "Osallistu peliin Yle Chatissa Yle-tunnuksella"

  Lisätiedot ja koko artikkeli:
 • ^ Sehän oli mielekäs kuusituntinen! Myös puitteet olivat kunnossa, sillä Uuden maailman ruhtinaat livestriimattiin tiloissa, joissa tavallisesti kuvataan A-studiota ja mihin oli lisätty sekä pukuja, että rekvisiittaa tunnelmaa kohottamaan.

  Kotimaista pöytäroolipelaamista ja -kulttuuria edistäneen ohjelman suosio yllätti tekijäkaartin. Sillä onkin Yle Areenassa kirjoitushetkellä jo 215 621 katselua.

  Aika näyttää, saako tämänkaltainen ohjelmaformaatti suoraa, tai epäsuoraa jatkoa. Toivottavasti kuitenkin saisi: kenties osallistujista ja/tai yleisöstä voisi löytyä uusia jäseniä vaikkapa jollekin Keski-Uudellamaalla toimivalle peliyhdistyksellekin.
 • Opettaja, kuvataiteilija Tiia Rantanen on tuottanut Kuplan roolipeliopas -kirjan 11-16 -vuotiaille peruskoulukäyttöön.  Rantanen mainitsee materiaalin kannustavan luovaan kirjoittamiseen ja keskittyvän tekstipohjaiseen roolipelaamiseen.

  Myös opettajalle tarkoitettu kirja, sisältäen tuntisuunnitelmia ja ohjeita roolipelitoiminnan valvontaan on suunnitteilla.

  Kuplan roolipeliopas - oppilaan kirja on ladattavissa maksutta osoitteessa:
 • Pöytäroolipelilive Uuden maailman ruhtinaat – salaseurojen aika jatkaa roolipelaamista kuvastriimissä yhdessä yleisön kanssa

  "Perjantaina 3.12. [HUOM: klo 16.00–21.00] pöytäroolipelilive palaa Ylen kanaville. Uuden maailman ruhtinaat – salaseurojen aika vie seikkailuun, jota määrittävät juonittelu ja yliluonnolliset voimat. Ja sinä voit olla osa sitä! Yle chat on käynnissä koko pelin ajan."

  Peliryhmä ja taide:
  - Tietokirjailija Maria Pettersson
  - Helsingin Sanomien kulttuurikriitikko Jussi Ahlroth
  - Ursan tiedottaja, tähtitieteilijä Anne Liljeström
  - Ylen toimittaja, juontaja Juhani Kenttämaa
  - Pelinjohtaja Arto Saari
  - Pelitaiteen tekijä Petri Hiltunen

  Linkit:

  Ylen Puheen koko artikkeli aiheesta:

  Ole osa peliä Yle Chatissa

  Katsele kuvastriimiä Yle Areenassa

  Kuuntele pöytäroolipeliä Yle Puheessa 3.12. klo 16-18

  Uuden maailman ruhtinaat 3.9.2021 [HUOM: Pelisarjan edellisen, itsenäisen osan taltio]
 • "Ammattina luolamestari"

  https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000008449990.html

  Aletaan olla mainstreamia, kun Roope Salminen kertoo Hesarissa roolipelaamisesta.
 • "Ylen roolipelisarja saa jälleen jatkoa! Ropelive: Enkelin kosketus pelataan 1.4.[2022, klo 18.00] Yle Areenassa"

  Yle, Juhani Kenttämaa, Julkaistu 23.03.2022 12:24. Päivitetty 24.03.2022 11:46

  "Neljä sisarusta elää tavallista kaupunkilaiselämää 1990-luvun Helsingissä; he painivat teini-iän ja varhaisaikuisuuden haasteiden ja toiveiden myllerryksessä. Yllättäen sisaruksien yliluonnolliset kyvyt heräävät ja heille paljastuu, että he ovat osin enkeleitä. He voivat yrittää piilottaa syntyperänsä ja sen mukanaan tuomat voimat, mutta ne eivät jää huomaamatta niiltä, jotka etsivät heidän kaltaisiaan."


  "Kuva: Petri Hiltunen, Hans Weckman / Yle"

  "Toimittaja ja kirjailija Maria Petterssonin käsikirjoittama ja vetämä roolipeliseikkailu vie nostalgiaa, huumoria, kauhua, pulmia ja pahoja enkeleitä vilisevään maailmaan, joka salpaa henkesi hyvällä tavalla."


  "Enkelin kosketus -pelihahmot, Kuva: Hans Weckman / Yle"

  "Mukana suorassa lähetyksessä pelaamassa poliitikko Fatim Diarra, artisti Karri "Paleface" Miettinen ja kosmologi Syksy Räsänen. Pelaamassa myös Ropelive-konseptin kehittäjä, pelitirehtööri Juhani Kenttämaa. Yleisö voi osallistua peliin Yle Chatin kautta"

  Koko artikkeli:

  "Ylen roolipelisarja saa jälleen jatkoa! Ropelive: Enkelin kosketus pelataan 1.4. Yle Areenassa":

  https://yle.fi/aihe/a/20-10002445

  Linkit:

  Ropelive: Enkelin kosketus Yle Areenassa:

  "Helsinki muuttuu yliluonnollisia voimia ja pahoja enkeleitä viliseväksi taistelutantereeksi – Maria Pettersson loi roolipelin tutkimalla Raamatun ulkopuolelle jätettyjä tekstejä":
Sign In or Register to comment.