Jääjoen heimot (Tulen ja Jään Laulu)

From Karriviki

Jääjoen kannibaaliheimot tulevat Ikitalven maasta, Jäätyneen Rannikon toiselta puolen. Heidän tiedetään olevan jatkuvassa sodassa Mursumiesten kanssa, mutta vihollistensa tavoin heidän sotajoukkonsa liikkuvat pitkiä matkoja nopeasti kanoteillaan. Ajoittain heidän ryösteleviä partioita on nähty myös Rotkon alueella, sekä Riivatussa Metsässä Muurin pohjoispuolella.


Kulttuuri

Kannibaaliheimoista ei tiedetä juuri mitään. He ovat epäilemättä hyvin primitiivisiä, käyttäen vaatteinaan vain nahkoja ja tehden aseensa luusta, puusta ja kivistä. He eivät tunnu pitävän kotieläimiä ja heidän soturinsa käyttävät monivärisiä sotamaalauksia vaatteissaan ja ihossaan. Löydettyjen jälkien perusteella kannibaaliheimojen soturit syövät surmaamiensa vihollisten lihaa jonkinlaisissa seremonioissa usein pian hyökkäyksen jälkeen. Vangeilta saatujen tietojen mukaan lihan syönti vapauttaa kuolleen ihmisen hengen. Kannibaaliheimot jakautuvat sisäisesti useampiin heimoihin joiden kieli ja kulttuuri muistuttaa toisiaan.


Kaupankäynti

Tiettävästi Kannibaaliheimot käyvät joskus kauppaa Luolamiesheimojen kanssa. Uusimpien tietojen mukaan Kannibaaliheimoilla on myös ollut jonkinlaisia kauppasuhteita ns. "Vankivuoren" kautta Muurin eteläpuolelle. "Vankivuorella" ainakin Kivikalan heimon tiedetään vaihtaneen sotavankeja rauta-aseisiin.

Sodankäynti

Kannibaaliheimojen soturit tunnetaan siitä, että he suosivat veitsiä, keihäitä ja nuijia jousien sijaan ja pyrkivät aina yllättämään uhrinsa lähietäisyydeltä. Vihollistensa Mursumiesten tapaan he harvoin ottavat turhia riskejä, vaan pyrkivät hyökkäämään suurella ylivoimalla yksittäisten miesten ja pienien ryhmien kimppuun. Kannibaaliheimon hyökkäyksen jäljet tunnistaa useimmiten siitä, että kuolleet uhrit on riisuttu kaikesta omaisuudesta, jonka jälkeen heidän ruumiistaan on leikattu irti lihaa ja mahdollisesti luita. Usein jonkin matkan päässä väijytyspaikasta löytyy leiripaikka, jossa on pidetty nuotiota ja syöty uhreista riistettyä lihaa.

Heimoja

Länsivartion mailla tunnetaan kolme heimoa, jotka voidaan erottaa toisistaan vaatteissa, aseissa ja tatuoinneissa käytettyjen koristeaiheiden perusteella.

Kivikala

Kivikalan heimon soturit ovat suunnitelleet ryöstöretkiä Länsivartion alueelle sotapäällikkönsä Ihmisensyöjän johdolla ja Varna Variksenhampaan toimiessa oppaana. Vuoden 298 loppupuolella Kivikalan heimo yritti ylittää Surmansolan, mutta heidän matkansa pysäytettiin Surmansolan taistelussa. Varna Variksenhammas hylkäsi Kivikalat ja Ihmisensyöjä on todennäköisesti kuollut.

Ihmisensyöjä - Poikkeuksellisen suurikokoinen rautaan verhottu sotapäällikkö, jonka partiomies Kyle surmasi vuonna 298 Kallojen sillalla. Partiomies Kyle ampui toista, samalla nimellä kutsuttua ja pitkälti saman näköistä sotapäällikköä myrkytetyllä nuolella Surmansolan taistelussa.

Varna Variksenhammas - Kivikalan heimon oppaana toiminut itsenäinen Viikatekiven heimon sotapäällikkö. Johtaa noin kolmeakymmentä poikkeuksellisen taitavaa ja hyvin varustettua villisoturia, jotka taistelevat pitkäjousilla.

Lumisusi

Lumisuden heimon tiedetään liittyneen Mance Rayderin villien armeijaan ja vaeltaneen näiden mukana syvälle Huurrehuippujen vuoristoon.

Mustapeura

Mustapeuran heimo on sodassa sekä Mursumiesten, että Kivikalojen kanssa. Monet Länsivartion alueen orjakaupassa myydyt villinaiset ovat ilmeisesti Mustapeuran heimosta.

Haila - Mursumiesten Jeyne Rautavarjolle myymä sotavanki.