Difference between revisions of "Suurtarhan Talvi (Tulen ja Jään Laulu)"

From Karriviki

 
(544 intermediate revisions by 2 users not shown)
Line 1: Line 1:
''Lakeuden, Dornen ja Myrskymaiden rajalla Saarnivuon joen yläjuoksulla Suurtarhasta ja Siiderikartanosta itään sijaitsevat kolmen suursuvun ja näiden vasallien maat. Läänitysten sijainnista ja paikallisesta maanviljelyskulttuurista johtuen kaikki Rykkerin, Siiderihallin Fossowayn ja Uusitynnyrin Fossowayn suvut ovat kaikki, joko itse tai vasalliensa kautta, suuromistajia paikallisessa viinin ja siiderin tuotannossa, kuljetuksessa ja kaupassa. Lisäksi joki muodostaa luonnollisen kauppareitin jatkon Rankotien ja Ruhtinaansolan kauppareiteille, jota kautta tuodaan merkittävä osa Seitsemän Kuningaskunnan muissa osissa juoduista Dornelaisista viineistä.
+
[[File:Winecountry.jpg|thumb|right|Lakeuden kaakkoisosat tunnetaan viinin viljelysmaina]]
 +
[[File:Suurtarhan_Talven_Kartta.jpg|400px|thumb|right|Eteläinen Westeros, Hyrnen suvun lähialueet merkitty karttaan punaisella]]
 +
[[File:Hyrne_area_map.jpg|400px|thumb|right|Hyrnen lähialueet]]
  
Vasallien paikallisia riitoja lukuun ottamatta takana on nyt viisitoista rauhan vuotta ja edellisestä lyhyestä ja leudosta talvesta on yhdeksän vuotta, joten hyviä kesäsatoja on riittänyt. Vallananastajan sodasta suvuilla ja näiden vasalleille on kuitenkin periytynyt joukko eturistiriitoja ja ahneimmat lordit havittelevat aina vain suurempaa osuutta viini- ja siiderikaupan tuloista itselleen, joten vanhoja ja uudempiakin kaunoja on hiertämässä välejä. Lisäksi Suurtarhalla itsellään on omat intohimonsa ja suunnitelmansa koko Seitsemän Kuningaskunnan kruunua kohtaa... Toistaiseksi alueella vallitsee rauha ja vilkas kaupankäynti, mutta kuten kaukana pohjoisessa sanotaan:'' Talvi on tulosssa...
+
''Lakeuden, Dornen ja Myrskymaiden rajalla Saarnivuon joen yläjuoksulla Suurtarhasta ja Siiderikartanosta itään sijaitsevat kolmen suursuvun ja näiden vasallien maat. Läänitysten sijainnista ja paikallisesta maanviljelyskulttuurista johtuen kaikki Rykkerin, Siiderihallin Fossowayn ja Uusitynnyrin Fossowayn suvut ovat kaikki, joko itse tai vasalliensa kautta, suuromistajia paikallisessa viinin ja siiderin tuotannossa, kuljetuksessa ja kaupassa. Lisäksi joki muodostaa luonnollisen kauppareitin jatkon Rankotien ja Ruhtinaansolan kauppareiteille, jota kautta tuodaan merkittävä osa Seitsemän Kuningaskunnan muissa osissa juoduista Dornelaisista viineistä.''
  
= Rykkerin Huone =
+
''Vasallien paikallisia riitoja lukuun ottamatta takana on nyt viisitoista rauhan vuotta ja edellisestä lyhyestä ja leudosta talvesta on yhdeksän vuotta, joten hyviä kesäsatoja on riittänyt. Vallananastajan sodasta suvuilla ja näiden vasalleille on kuitenkin periytynyt joukko eturistiriitoja ja ahneimmat lordit havittelevat aina vain suurempaa osuutta viini- ja siiderikaupan tuloista itselleen, joten vanhoja ja uudempiakin kaunoja on hiertämässä välejä. Lisäksi Suurtarhalla itsellään on omat intohimonsa ja suunnitelmansa koko Seitsemän Kuningaskunnan kruunua kohtaa... Toistaiseksi alueella vallitsee rauha ja vilkas kaupankäynti, mutta kuten kaukana pohjoisessa sanotaan:'' Talvi on tulosssa...
  
''Vaakuna: Kaksi mustaa sotakirvestä hopeisen vinoristin päällä sinisellä pohjalla''
+
= Yleiset aiheet =
  
=== Yleistä ===
+
[[Talous (Tulen ja Jään Laulu)|Talous]]
  
Rykkerin huone on yksi Suurtarhan Tyrellien vasalleista. Huoneen historia ei uloitu kuin muutaman sadan vuoden taakse. Iltahämäränlaakson kapinan jälkeen, jonka aikana Darklynin huoneen kaapattua kuningas Aeryksen, Darklynin huoneen maat annettiin Rykkerille sodassa osoitetun uskollisuuden vuoksi. Nykyisin Rykkerin alaisuuteen kuuluu kolme pienempää huonetta: Hyrne, Harte ja Manning. Rykkerin huoneen menestys perustuu siihen, että se on kyennyt luotsimaan tietään eteenpäin menestyksellä tuulen suunnan vaihteluista huolimatta ja pysynyt jatkuvasti Suurtarhan Tyrellien suosiossa.
+
[[Sodankäynti (Tulen ja Jään Laulu)|Sodankäynti, aseet ja armeijat]]
  
Vallananastajan sodassa Rykkerin huone osallistui ensin Suurtarhan vasallien kanssa Myrskynpään piirtykseen. Tämän piirityksen ajoilta juontavat juurensa Harten ja Manningin väliset riidat, joiden sanotaan alkaneen epäselvyyksistä komentosuhteissa tai mahdollisesti piiritystaktiikassa. Molemmat huoneet menettivät miehiä samana päivänä epäonnistuneessa rynnäkössä muureille ja molemmat syyttävät siitä toisiaan. Myrskynpään piirityksen jälkeen Rykkerin huone lähetti Harten ja Manningin joukot takaisin kotilinnoihinsa. Rykkerin huone itse osallistui vielä Hyrnen joukkojen avustamana Dannettin linnan piiritykseen sodan viimeisinä päivinä.
+
[[Laki ja oikeus (Tulen ja Jään Laulu)|Laki ja oikeus]]
  
=== Henkilöitä ===
+
[[Uskonto (Tulen ja Jään Laulu)|Uskonto]]
  
'''Lordi Justin Rykker'''
+
[[Legendat (Tulen ja Jään Laulu)|Legendat]]
  
== Hyrnen Huone ==
+
[[Maasto (Tulen ja Jään Laulu)|Maastoa]]
  
''Vaakuna: Punainen ja hopeinen shakkilautaruudukku''
+
= Sodat =
  
=== Yleistä ===
+
[[Vallananastajan Sota (Tulen ja Jään Laulu)|Vallananastajan Sota (282-283 AL)]]
  
Hyrnen huone on vanha suku ja yksi Suurtarhan Tyrellin suvun alaisten sukujen vasalleista. Huoneen historiaa värittävät lukuisat sodat ja petokset, jotka heijastuvat suvun toimintaan tietynlaisena varovaisuutena ja sotilaallisen voiman arvostamisena. Viisitoista vuotta sitten käydyssä vallan-anastajan sodassa Hyrnen huone soti kuningas Aerys Targaryenin puolella Tyrellin joukoissa ja osallistui muun muassa Myrskynpään piiritykseen. Hyrnen huoneeseen kuuluu lordi Ethan Hyrnen ja hänen vaimonsa lisäksi perillinen, Lawrence Hyrne perheineen, sekä tämän nuorempi sisko Mya, joka on naimaton. Hyrnen huoneen naapureita ovat Lugusin, Dannettin, Manningin ja Harten huoneet. Näistä Hyrnen huone on ollut lähiaikoina kahakoissa Dannettin huoneen kanssa. Lordi Ethan Hyrnen nuorempi veli Torrhen kuoli salamurhaajan surmaamana alle vuosi sitten. Dannettin suvun epäillään olleen hyökkäyksen takana. Torrhenin nuori vaimo, Nymeria, jäi leskeksi ilman jälkeläisiä.
+
[[Patosota (Tulen ja Jään Laulu)|Patosota (295 AL)]]
  
Hyrnen huoneen maat sijaitsevat pienehkön järven rannalla. Pääosa maasta on rehevää viljelysmaata, jossa on viljelty omenoita, viinirypäleitä ja viljaa satojen vuosien ajan. Suuria asutuskeskuksia alueella ei ole, mutta pieniä tusinan talon kyliä löytyy lähes joka kukkulan takaa. Viljavien peltojen ja hedelmätarhojen keskeltä nousevat näkyville vanhan linnan rauniot, joita ei koskaan rakennettu uudelleen vihollisten poltettua sen satakunta vuotta sitten. Raunioiden luoteispuolella on lehtimetsä, jossa sijaitsee suvun ikivanha metsästysmaja. Valitettavasti metsäalueille on pesiytynyt useita valapattojen ja lainsuojattomien ryhmiä, jotka aika-ajoin ryöstävät kulkijoita. Hyrnen uusi linna on rakennettu järven rannalla olevan niemen kärkeen ja sitä ympäröi vesi ja vallihauta joka suunnalta. Järven rannalla, näköetäisyyden päässä linnasta, sijaitsee lukuisia kalastajakyliä. Suvun mailla toimii alueen kuuluisa viinurien kilta, joka valmistaa ja kauppaa yksinoikeudella makeita suurtarhan kesäviinejä ja vahvempia väkiviinejä laajalla alueella.
+
[[Hopeasota (Tulen ja Jään Laulu)|Hopeasota (298 AL)]]
  
Hyrnen huoneen sotilaallinen mahti koostuu noin kahdesta kymmenestä ritarista, jotka muodostavat huoneen henkivartiokaartin, kolmesta sadasta miehestä varusväkeä, jalkaväkeä ja jousimiehiä, sekä noin kahdesta kymmenestä vapaaratsastajasta, jotka on koottu ritarisukujen nuorista pojista erityisesti maantie- ja jokirosvoja jahtaamaan.
+
[[Kissojen Sota (Tulen ja Jään Laulu)|Kissojen Sota (299-300 AL)]]
  
=== Henkilöitä ===
+
[[Kuninkaiden Sota (Tulen ja Jään Laulu)|Kuninkaiden Sota (299 AL)]]
  
'''Lordi Ethan Hyrne'''- Hyrnen suvun päämies ja Torrhen Nuoremman, Lawrencen, sekä Myan isä on vanha ja hiljainen sotaveteraani, joka on nykyisin keskittynyt tilustensa hoitamiseen ja metsästykseen.
+
= Sukuja =
  
'''Lady Barbrey Hyrne''' - Omaa sukua Uusitynnyrin Fossoway. Torrhen Nuoremman, Lawrencen ja Myan äiti, jolla on taipumusta hössöttää.
+
[[Hyrnen huone (Tulen ja Jään Laulu)|Hyrnen huone]]
  
'''Torrhen Hyrne (vanhempi)''' - Lordi Ethan Hyrnen pikkuveli, joka toimi läänityksen sheriffinä ja rajakaartin komentajana kunnes kuoli kaksi vuotta sitten Dannettien rosvoritareita vastaan käydyssä Patosodaksi kutsutussa taistelussa.
+
[[Manningin huone (Tulen ja Jään Laulu)|Manningin huone]]
  
'''Torrhen Hyrne (nuorempi)''' - Lordi Ethanin Hyrnen vanhin poika, joka tapettiin kestikievarin pihamaalle palkkamiekan toimesta nuoren vaimonsa Nymeria katsellessa vierestä. Salamurhan epäillään olleen Dannettien järjestämä.
+
[[Kultahirvaan huone (Tulen ja Jään Laulu)|Kultahirvaan huone]]
  
'''Ser Lawrence Hyrne''' - Nykyinen perillinen. Naimisissa Rollinsfordin Falysen kanssa. Osallistui Myrskynpään piiritykseen Rambtonien aseenkantajana.
+
[[Aethelingin huone (Tulen ja Jään Laulu)|Aethelingin huone]]
  
'''Falyse Hyrne''' - Omaa sukua Rollingsford. Käytännönläheinen ja terävä-älyinen nuori nainen, jossa näkyy selvästi Rollingsfordin kievarinpitäjien veri.
+
= Alueita =
  
'''Mya Hyrne''' - Lordin Ethan Hyrnen ujo ja kirjoihin uppotunut tytär.
+
[[Hirvasharjanne (Tulen ja Jään Laulu)|Hirvasharjanne]]
  
'''Nymeria Hyrne''' - Edesmenneen perillisen Torrhen Hyrnen nuori leskivaimo. Korppien kouluttaja. Huhun mukaan Ethan valitsi vaimon pikkuveljelleen uskoen Nymeria -nimen tuovan sotamenestystä sukuun.
+
[[Hunajalaakso (Tulen ja Jään Laulu)|Hunajalaakso]]
  
'''Ser Morien Manwoody''' - Edesmenneen Torrhen Vanhemman entinen aseenkantaja ja ritari, joka otti sheriffin ja rajakaartin komentajan tehtävät hoitaakseen Torrhen Vanhemman kuoltua. Alunperin kotoisin Dornen rajalta ja kuuluisa valtavasta kahdenkäden kirveestään.
+
= Paikkoja =
  
== Manningin Huone ==
+
[[Pitkäjärven Kartano (Tulen ja Jään Laulu)|Pitkäjärven Kartano]]
  
''Vaakuna: Hopeisia peuroja sinisellä pohjalla, jonka poikki kulkee vasemmasta yläkulmasta kultainen vinonauha''
+
[[Linnamäen Kartano (Tulen ja Jään Laulu)|Linnamäen Kartano]]
  
=== Yleistä ===
+
[[Nuoliojan Kartano (Tulen ja Jään Laulu)|Nuoliojan Kartano]]
  
Manningin suvun maat kulkevat kapeana kaistaleena Hyrnen suvun metsäalueilta aina Rambtonien maille saakka. Läänitys on pääosin metsien rikkomia pieniä peltomaita ja kyläpahasia, joiden tuotto perustuu viljaan. Suku ei ole erityisen rikas, mutta sillä on pitkä historia ja se on tunnettu sotilasmahdistaan. Viime vuosina tosin merkittävä osa sotilasvoimasta on kulunut Vallananastajan sotien jälkeen alkaneissa jatkuvissa kiistoissa naapurissa olevan Harten suvun kanssa.
+
[[Pässikukkulan Kartano (Tulen ja Jään Laulu)|Pässikukkulan Kartano]]
  
Vallananastajan sodassa Manningin suku palveli vasalliherransa Rykkerin alaisuudessa Harten ja Hyrnen sukujen kanssa. Myrskynpään piirityksessä Manningin suku osallistui yhdessä Harten joukkojen kanssa epäonnistuneeseen rynnäkköön valleille ja molemmat suvut kärsivät verisiä tappioita yhden ainoan päivän aikana. Puhutaan, että epäonnistuminen johtui siitä, että lordi Justin Rykker ei saapunut itse johtamaan rynnäkköä ja unohti määrätä itselleen sijaisen, mutta tästä huolimatta Manningit ja Hartet syyttivät kilvan toisiaan päivän epäonnistumisesta. Muutamia päiviä myöhemmin sukujen leirien välillä syntyi tappelu, jossa menehtyi useita miehiä ja lopulta lordi Rykkerin oli pakko lähettää molemmat suvut pois piirityksestä.
+
[[Kypäräkiven Kartano (Tulen ja Jään Laulu)|Kypäräkiven Kartano]]
  
Tuon päivän jälkeen Manningin ja Harten suvut olivat lähes tauotta sodassa toistensa kanssa viiden vuoden ajan, jonka jälkeenkin sukujen rajamailla käytiin satunnaisia kahakoita metsästysoikeuksista aina viime vuosiin asti. Nykyisen lordi Manningin vanhempi veli Kai kuoli yhdessä rajakahakassa viisi vuotta sitten. Tuon taistelun jälkeen sukujen välit ovat kuitenkin vähitellen parantuneet edesmenneen lordi Artur Manningin ja lordi Gerard Harten väsyessä jatkuviin sotiin. Aivan äskettäin suvut vihdoin sopivat erimielisyytensä ja nykyinen lordi Manning meni naimisiin lordi Gerard Harten vanhimman tyttären kanssa asettaen lordi Manningin jossakin vaiheessa asemaan, jossa hän perii entisen verivihollisensa Harten suvun läänitykset.
+
[[Punavirran Kartano (Tulen ja Jään Laulu)|Punavirran Kartano]]
  
=== Henkilöitä ===
+
[[Kissalinnan Majatalo (Tulen ja Jään Laulu)|Kissalinna]]
  
'''Artur Manning''' - Kevan Manningin isä ja entinen lordi Manning. Kuolli villisian hanmpaisiin metsästysonnettomuudessa Sylvie Harten ja Kevan Manningin häissä.
+
[[Hirvashalli (Tulen ja Jään Laulu)|Hirvashalli]]
  
'''Lordi Kevan Manning''' - Kaksikymmenvuotias nuori ja salskea ritari, josta tuli lordi Manning hiukan yllättäen. Kovasti ihastunut nuoreen vaimoonsa.
+
= Suursuvut vasalleineen =
  
'''Lady Sylvie Manning''' - Omaa sukua Harte. Kuusitoistavuotias kuvankaunis tummatukkainen neito joka naitiin Manningin sukuun aivan äskettäin. Huhujen mukaan raskaana.
+
[[Baratheonin huone (Tulen ja Jään Laulu)|Baratheonin huone ja vasallit]]
  
'''Darren Manning'''
+
[[Tyrellin huone (Tulen ja Jään Laulu)|Tyrellin huone ja vasallit]]
  
== Harten Huone ==
+
[[Martellin huone (Tulen ja Jään Laulu)|Martellin huone ja vasallit]]
  
''Vaakuna: Sininen merileijona hopeisella pohjalla''
+
[[Category:Tulen ja Jään Laulu]] <br/>[[Category:Kampanjat]] <br/>[[Category:Polaria]]
 
 
=== Yleistä ===
 
 
 
Harten huoneen läänitys on viljavaa maata Manningin läänityksen naapurissa, Hyrnen viljelysmaiden ja Rambtonin metsäniittyjen välissä. Harten suvun hallussa on lähialueen yksi merkittävimmistä linnoituksista, Helmisakaran viisitorninen linna, jonka ympärille Harten viljelysmaat levittäytyvät. Harten suku on taistellut pitkään naapurinsa Manningin suvun kanssa sukujen rajalla olevien metsästysmaiden oikeuksista.
 
 
 
Vallananastajan sodassa Harten suku palveli vasalliherransa Rykkerin alaisuudessa Manningin ja Hyrnen sukujen kanssa. Myrskynpään piirityksessä Manningin suku osallistui yhdessä Harten joukkojen kanssa epäonnistuneeseen rynnäkköön valleille ja molemmat suvut kärsivät verisiä tappioita yhden ainoan päivän aikana. Puhutaan, että epäonnistuminen johtui siitä, että lordi Justin Rykker ei saapunut itse johtamaan rynnäkköä ja unohti määrätä itselleen sijaisen, mutta tästä huolimatta Manningit ja Hartet syyttivät kilvan toisiaan päivän epäonnistumisesta. Muutamia päiviä myöhemmin sukujen leirien välillä syntyi tappelu, jossa menehtyi useita miehiä ja lopulta lordi Rykkerin oli pakko lähettää molemmat suvut pois piirityksestä.
 
 
 
Tuon päivän jälkeen Harten ja Manningin suvut olivat lähes tauotta sodassa toistensa kanssa viiden vuoden ajan, jonka jälkeenkin sukujen rajamailla käytiin satunnaisia kahakoita metsästysoikeuksista aina viime vuosiin asti. Nykyinen lordi Gerard Harte menetti sodissa kolme veljeään. Sukunsa epäonneksi, mutta ehkä alueen rauhan kannalta onneksi, lordi Gerard Harte ei koskaan saanut poikia, vaan hänen ainoat lapsensa ovat kaksi kaunista tytärtä. Ilmeisesti perillisen puuttuessa metsästysonnettomuudessa lonkkansa turmellut lordi Gerard Harte kyllästyi lopulta jatkuviin tappeluihin, sillä aivan äskettäin suvut vihdoin sopivat erimielisyytensä ja nykyinen lordi Manning meni naimisiin lordi Gerard Harten vanhimman tyttären kanssa. Näyttää siltä, että vanhemmilla vuosillaan lordi Gerard Harte ei enää pidä sukunsa maiden tulevaisuudessa häämöttävää liittymistä Manningin läänityksiin niin vastenmielisenä ajatuksena, kuin se ehkä olisi aikaisemmin ollut.
 
 
 
=== Henkilöitä ===
 
 
 
'''Gerard Harte'''
 
 
 
'''Ella Harte'''
 
 
 
'''Lady Sylvie Manning''' - Omaa sukua Harte.
 
 
 
'''Eilene Harte'''
 
 
 
'''Etan Hogg'''
 
 
 
= Siiderikartanon Fossowayn Huone =
 
 
 
''Vaakuna: Punainen omena kultaisella pohjalla''
 
 
 
''"Kunnian Maku"''
 
 
 
== Yleistä ==
 
 
 
Siiderikartanon Fossoway on kahtia jakautuneen Fossowayn huoneen vanhempi sukuhaara, joka pitää keskuspaikkanaan maineikasta Siiderikartanoa Mandor ja Cockleswent jokien risteyksessä. Suvun hallussa on maineikkaan kauppapaikan ja kartanon lisäksi suuria, kukkuloiden halkomia viljelysmaita, jotka ovat tunnettuja runsaista omenasadoistaan. Siiderikartanon Fossowayn sukua palvelevat Dannettin, Luguksen ja Rambtonin huoneet. Lisäksi lukuisia Siiderikartanon kuuluisia ritareita palvelee Suurtarhassa merkittävissä viroissa.
 
 
 
Vallananastajan sodan aikana Siiderikartanon Fossoway taisteli Targaryenien riveissä, joskin heikolla menestyksellä, osittain siksi, että Siiderikartanon joukot olivat hajaantuneet ympäri Lakeutta. Dannettit osallistuivat Myrskynpään piiritykseen ja Lugukset pohjoisrintaman sotaan Lannistereita vastaan, mutta molemmat ilman suurempia mainetekoja. Rambtonit olivat ainoa vasallihuoneista, joka saavutti jonkinlaista menestystä Myrskynpään piirityksen aikana. Lisäksi sodan loppuvaiheessa Dannettit vaihtoivat puolta hiukan liian aikaisin ja joutuivat Rykkerin ja Hyrnen piirityksen alaisiksi.
 
 
 
== Dannettin Huone ==
 
 
 
''Vaakuna: Punainen nuoli joka lävistää granaattiomenan hopeisella pohjalla''
 
 
 
''"Katkera Maku Vahvistaa"''
 
 
 
=== Yleistä ===
 
 
 
Dannettin huone on yksi vasalliherransa, Siiderikartanon Fossowayn, kuuluisimpia ja vahvimpia huoneita, joka on pitkään suojannut useita alueen suurempia maanviljelysyhteisöjä ja siten nauttinut merkittävää vaikutusvaltaa paikallisessa politiikassa.
 
 
 
Vallananastajan sodan aikana Dannettin huone seisoi nimellisesti kuningas Aeryksen joukoissa, mutta vaihtoi puolta pysytellen välillä erossa taisteluista, jotka eivät palvelleet heidän tarkoitusperiään. Dannettit osallistuivat Myrskynpään piiritykseen yhdessä Hyrnen, Harten, Manningin, Rykkerin ja lukuisten muiden Suurtarhan huoneiden kanssa ja Alfric Dannett menetti kolme veljeään piirityksessä: Yksi kuoli Lannisterin ritarin keihääseen matkalla Myrskynpäähän, toinen menehtyi nuolen raapaisun aiheuttamaan tulehdukseen piirityksen aikana ja kolmas putosi Myrskynpään valleille kiivetessään ja murskautuen alla olevien miesten kypäriä vasten. Näiden menetysten takia sodan loppuvaiheessa Dannettit vetäytyivät takaisin omaan linnakkeeseensa ja julistivat uskollisuutta vallananastaja Robert Baratheonille, jonka he uskoivat olevan voitolla Kolmikärjen taistelun jälkeen. Valitettavasti Suurtarha ei suhtautunut tähän puolenvaihtoon enää niin suotuisasti ja Dannettien linna piiritettiin useiden sukujen, muun muassa Rykkerin ja Hyrnen toimesta. Tässä piirityksessä Alfricin vanhin veli, silloinen lordi Dannett, kuoli veljensä käsivarsille nuoli silmässäään ja vain muutamia päiviä myöhemmin toinen kuoli kaksintaistelussa Sandor Cleganen kanssa. Vielä taistelun viimeisenä päivänä nuorin veljeksistä puukotettiin petturillisen palkkamiekan toimesta.
 
 
 
Sodan jälkeen lordi Alfric Dannett toivoi, että heidän uskollisuutensa kuningas Baratheonille sodan loppuvaiheessa olisi ostanut heille kunniaa ja mainetta. Valitettavasti viisi vuotta sodan jälkeen kaksi epäonnistunutta satoa ja nälänhätä rasittivat maata ja pakottivat Dannettit ottamaan runsaasti velkaa. Vaikeassa tilanteessa Dannettit joutuivat taisteluihin naapurinsa Hyrnen huoneen kanssa molempien huoneiden viljelysmaita kastelevan Rajapuron patoamisesta. Tilannetta ei auttanut se, että Dannettit olivat epäilemättä kateellisia Hyrnen huoneen hyvästä onnesta Vallananastajan sodan aikana. Hyrne kuitenkin selvityi pienin tappioin vaikka taistelikin koko ajan hävinneen osapuolen riveissä. Hyrnen Torrhen Vanhempi kuoli rajakahassa saamiinsa vammoihin noin kaksi vuotta sitten ja myös Torrhen Nuoremman kuolemasta epäillään Dannetteja.
 
 
 
=== Henkilöitä ===
 
 
 
'''Sofred Dannett''' - Viisitoista vuotta sitten Dannettin linnan piirityksessä menehtynyt lordi, jonka aave vieläkin hiertää Dannettin ja Hyrnen sukujen välejä. Sofred sai nuolen silmäänsä piirityksen aikana päivänä, jolloin Hyrnen joukot olivat etujoukkona yrittäen vallata muurit yllätyshyökkäyksellä. Vaikka nuolen ampujaa ei pysty taistelujen kaaoksessa nimeämään, niin se oli lähes varmasti jonkun Hyrnen asemiehen ampuma.
 
 
 
'''Alfric Dannett'''
 
 
 
'''Iris Dannett'''
 
 
 
'''Adham Dannett'''
 
 
 
== Luguksen Huone ==
 
 
 
''Vaakuna: Hopeinen pikari mustalla pohjalla''
 
 
 
''"Juo, Elä, Kestä"''
 
 
 
=== Yleistä ===
 
 
 
Lugus on vanha huone, jonka lordit ovat olleet kuuluisia hedelmällisyydestään. Hedelmällisiä ovat myös ne viinitarhat, joita Luguksen mailla sijaitsee ja Hyrnen viinurien kilta myy ja kuljettaa usein myös Luguksen mailla tuotettuja viinejä. Viinikauppa onkin yksi Luguksen huoneen tärkeimpiä tulonlähteitä. Valitettavasti Luguksen maat ovat aina olleet melko vaatimattomat kooltaan ja perillisiä on ollut paljon, joten suvun historia on täynnä veljesten välisiä tappeluita, murhia, sieppauksia, karkoituksia, katoamisia ja petoksia, jotka ovat liian kauhistuttavia kaikki lueteltavaksi.
 
 
 
Vallananastajan sodan aikana Lugukset taistelivat Lannistereita vastaan Targaryenien puolella pohjoisella rintamalla ja vaihtoivat puolta yhdessä Suurtarhan kanssa sodan loppuessa. He selvisivät itse taisteluista vähäisin tappioin, mutta silti Luguksen miesväki ehti surmata toisiaan taisteluiden välillä runsain määrin. Nykyisen lordin Konradin vanhempi veli Klaas kuoli sodan aikana harjoitusottelussa saamansa pienen haavan tulehdukseen, joskin huhut puhuvat myrkystä. Yllättäen Klaasin kaikki kolme poikaa yksituumaisesti luopuivat vaateistaan ja liittyivät Yövartion Mustiin "terveydellisiin syihin vedoten". Konradilla on kuitenkin vielä yksitoista nuorempaa veljeä ja kuusi siskoa, joten perimysjärjestyksen muutokset ovat tulevaisuudessakin mahdollisia.
 
 
 
=== Henkilöitä ===
 
 
 
'''Konrad Lugus'''
 
 
 
'''Naton Lugus'''
 
 
 
'''Orten Lugus'''
 
 
 
'''Marita Lugus'''
 
 
 
== Rambtonin Huone ==
 
 
 
''Vaakuna: Hopeinen pässi punaisella pohjalla''
 
 
 
''"Metsän Vahvimmat Sarvet"''
 
 
 
=== Yleistä ===
 
 
 
Rambtonin huoneen historia on ikivanhaa ja ulottuu Andalien maahansaapumisen aikoihin ja heidän vaaleat hiuksensa ja ihonsa todistaa vahvasti Andaliveren vaikutuksesta suvussa. Rambtonien maat ovat Suurtarhan ja Myrskynpään rajoilla metsäisillä kukkuloilla. Maat eivät ole niin hedelmällisiä kuin jokien varsilla, eivätkä sadot niin runsaita kuin etelämpänä, mutta Rambtonien mailta löytyy runsaasti lampaille sopivia metsäniittyjä, joiden ansiosta Rambtonien mailla tuotetaan runsaasti villaa. Rambtoneilla on rajamaan asukkaina pitkä ja runsas sotahistoria niin Myrskynpään, kuin Dornenkin sukuja vastaan.
 
 
 
Vallananastajan sodan aikana Rambtonit joutuivat etulinjaan koska heidän maansa sijaitsivat Myrskynpään ja Suurtarhan rajoilla. Rambtonit osallistuivatkin Myrskynpään piiritykseen ja saavuttivat myös jonkinlaista mainetta. He olivatkin ainoa Siiderkartanon alaisista suvuista, jonka voidaan katsoa menestyneen sodassa. Rambtonit ovat nykyisin liittoutuneet Hyrnen kanssa avioliiton kautta.
 
 
 
=== Henkilöitä ===
 
 
 
'''Nymeria Hyrne''' - Omaa sukua Rambton.
 
 
 
= Uusitynnyrin Fossowayn Huone =
 
 
 
''Vaakuna: Vihreä omena kultaisella pohjalla''
 
 
 
== Yleistä ==
 
 
 
Uusitynnyrin Fossowayt, tai "Vihreän Omenan Fossoway" kuten heitä yleensä kutsutaan, joutivat riitoihin Fossowayn vanhemman haaran, Siiderihallin, kanssa kuningas Daeron II:n aikana heidän protestoidessaan "Punaisen Omenan Fossowayn" kunniatonta toimintaa Saarnivuon Niityn turnajaisissa. Vihanpito sukuhaarojen välillä ei kuitenkaan ole jatkunut nykyaikoihin, vaan nyttemmin Fossowayn eri väriset omenat kilpailevat lähinnä veljellisesti turnajaisissa ja kaupassa. Siiderihallin Fossowayden tapaan Uudentynnyrin maat ovat omenatarhoistaan kuuluisia ja siiderien tuotanto ja kauppa onkin tärkeä tulonlähde suvulle. Uusitynnyrin Fossowayden viirin alla palvelee yksi vasalli, Rollingsfordin suku.
 
 
 
Vallananastajan sodassa Uusitynnyri soti nimellisesti muiden Suurtarhan joukkojen riveissä kuningas Targaryenien puolella, mutta käytännössä Uusitynnyrin joukot eivät osallistuneet mihinkään merkittäviin taisteluihin. Pahat kielet kertovatkin, että Uusitynnyri käytti sotaa hyväkseen varmistamalla itselleen kauppaherruuden lähimaillaan muiden keskittyessä sotilaallisiin koitoksiin. 
 
 
 
== Henkilöitä ==
 
 
 
'''Lady Barbrey Hyrne''' - Omaa sukua Fossoway
 
 
 
== Rollingsfordin huone ==
 
 
 
''Vaakuna: Kuusikielinen sininen lähde hopeisella pohjalla''
 
 
 
''"Makeiden Vesien Lähde"''
 
 
 
=== Yleistä ===
 
 
 
Rollingsfordin maat sijaitsevat Uusitynnyrin Fossowayn naapurissa Saarnivuon joen alkulähteillä. Läänitys on kallioista ja sitkeiden piikkipensaiden hallitsemaa kuivaa maata, jossa harvat kylät sijaitsevat muutamien purojen ja lähteiden äärillä. Väkeä on vähän ja Rollingsfordin omenatarhat tunnetaan lähinnä pienistä ja kitukasvuisista hedelmistään, mutta purolaaksojen kautta kulkee tärkeä kauppatie Suvisaliin ja Rankatietä pitkin Dorneen. Rollingsfordin mailla sijaitsee useita suvun omistamia kestikievareita joiden kautta kulkevat kauppakaravaanit rikastuttavat Rollingsfordin sukua.
 
 
 
Rollingsfordin suku osallistui Vallananastajan sotiin lähettämällä joukkonsa Suvisalin suuntaan partioimaan Myrskynpään vastaista rajaa. Todellisuudessa joukot eivät osallistuneet minkäänlaisiin sotatoimiin, vaan keskittyivät turvaamaan Rankatien kauppaliikenteen ja verottamaan kauppiaita. Suvun varallisuus karttui vaikkakin kateelliset naapurit muistavat vielä viidentoista vuoden jälkeenkin kertoa tarinoita Rollingsfordin "ryöstötulleista".
 
 
 
=== Henkilöitä ===
 
 
 
'''Falyse Hyrne''' - Omaa sukua Rollingsford
 
 
 
= Manwoodyn Huone =
 
 
 
''Vaakuna: Valkoinen kultakruunupäinen pääkallo mustalla pohjalla''
 
 
 
== Yleistä ==
 
 
 
Manwoodyn suku ansaitsi aatelisarvonsa ja nimensä surmattuaan Lakeuden Kuninkaan muinaisina aikoina ja Manwoodyn linna, Kuninkaanhauta, on myös nimetty tapauksen mukaan. Kuninkaanhauta sijaitsee suunnilleen Ruhtinaansolan puolessa välissä Lakeuden ja Dornen rajalla ja on ollut lukuisten sotien näyttämönä näiden kahden valtakunnan välillä.
 
 
 
== Henkilöitä ==
 
 
 
'''Lordi Dagos Manwoody''' - Kuninkaanhaudan lordi.
 
 
 
'''Mors Manwoody''' - Kuninkaanhaudan lordin perillinen.
 
 
 
'''Dickon Manwoody''' - Mors Manwoodyn nuorempi veli.
 
 
 
'''Ser Myles Manwoody''' - Lordi Dagos Manwoodin nuorempi veli.
 
 
 
'''Ser Morien Manwoody''' - Hyrnen suvun palvelukseen siirtynyt maaton miekkamies. Lordi Dagos Manwoodyn serkun poika.
 

Latest revision as of 11:17, 21 June 2015

Lakeuden kaakkoisosat tunnetaan viinin viljelysmaina
Eteläinen Westeros, Hyrnen suvun lähialueet merkitty karttaan punaisella
Hyrnen lähialueet

Lakeuden, Dornen ja Myrskymaiden rajalla Saarnivuon joen yläjuoksulla Suurtarhasta ja Siiderikartanosta itään sijaitsevat kolmen suursuvun ja näiden vasallien maat. Läänitysten sijainnista ja paikallisesta maanviljelyskulttuurista johtuen kaikki Rykkerin, Siiderihallin Fossowayn ja Uusitynnyrin Fossowayn suvut ovat kaikki, joko itse tai vasalliensa kautta, suuromistajia paikallisessa viinin ja siiderin tuotannossa, kuljetuksessa ja kaupassa. Lisäksi joki muodostaa luonnollisen kauppareitin jatkon Rankotien ja Ruhtinaansolan kauppareiteille, jota kautta tuodaan merkittävä osa Seitsemän Kuningaskunnan muissa osissa juoduista Dornelaisista viineistä.

Vasallien paikallisia riitoja lukuun ottamatta takana on nyt viisitoista rauhan vuotta ja edellisestä lyhyestä ja leudosta talvesta on yhdeksän vuotta, joten hyviä kesäsatoja on riittänyt. Vallananastajan sodasta suvuilla ja näiden vasalleille on kuitenkin periytynyt joukko eturistiriitoja ja ahneimmat lordit havittelevat aina vain suurempaa osuutta viini- ja siiderikaupan tuloista itselleen, joten vanhoja ja uudempiakin kaunoja on hiertämässä välejä. Lisäksi Suurtarhalla itsellään on omat intohimonsa ja suunnitelmansa koko Seitsemän Kuningaskunnan kruunua kohtaa... Toistaiseksi alueella vallitsee rauha ja vilkas kaupankäynti, mutta kuten kaukana pohjoisessa sanotaan: Talvi on tulosssa...

Yleiset aiheet

Talous

Sodankäynti, aseet ja armeijat

Laki ja oikeus

Uskonto

Legendat

Maastoa

Sodat

Vallananastajan Sota (282-283 AL)

Patosota (295 AL)

Hopeasota (298 AL)

Kissojen Sota (299-300 AL)

Kuninkaiden Sota (299 AL)

Sukuja

Hyrnen huone

Manningin huone

Kultahirvaan huone

Aethelingin huone

Alueita

Hirvasharjanne

Hunajalaakso

Paikkoja

Pitkäjärven Kartano

Linnamäen Kartano

Nuoliojan Kartano

Pässikukkulan Kartano

Kypäräkiven Kartano

Punavirran Kartano

Kissalinna

Hirvashalli

Suursuvut vasalleineen

Baratheonin huone ja vasallit

Tyrellin huone ja vasallit

Martellin huone ja vasallit